מאכלים כשמשלשלים...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/06/2003 | 14:55 | מאת: הילי

שלום, ברצוני לדעת מהי הרפואה האלטרנטיבית להקלה על שלשול מהם צמחי המרפא או המאכלים שכדאי לאכול כשמשלשלים?

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2003 | 16:04 | מאת: רויטל ברמן

שלום הילי, שלשול מתחלק ל - 2 סוגים: 1. שלשול אקוטי, בדר"כ כתוצאה ממחלה או זיהום/רעל במזון (קלקול קיבה). יכול להמשך בין כמה שעות לכמה ימים. שלשול כזה לא רצוי להפסיק - הוא נועד לשם מטרה טובה: להרחיק מהגוף כמה שיותר מהר את החיידק/וירוס/רעל. מנגנון זה של שלשול מונע את ספיגת הרעל או השרדות הזיהוםפ במעיים. במקרה כזה יש להקפיד על שתייה מרובה ולנוח עד עבור זעם. 2. שלשול כרוני, נובע ממתח, תזונה לקוייה או מחלות מעי כרוניות (תסמונת המעי הרגיז או מחלות מעי דלקתיות כגון קרוהן ו - IBD). במקרה זה יש לבדוק את הגורם לשלשול ולטפל בגורם (מתח, מזון מסויים כגון מוצרי חלב אשר גורמים לאנשים רבים לשלשל וכו'). פתרון יותר מיידי הוא מזון "עוצר": סיבים תזונתיים מסיסים (סיבי פסיליום, בטטות, שיבולת שועל...), אורז לבן, אבקת חרובים, קינמון, בננות. אם נותרו שאלות בבקשה. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה