תה טיבתי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/05/2003 | 00:14 | מאת: מעיין

שלום רציתי לדעת הכל על תה תיבטי, האם הוא מזיק? יש שאומרים שהוא מסרטן... האם זה נכון? אני יודעת שזה משלשל ומסייע בהרזיה.... האם זה בריא לשתות תה תיבטי? תודה

21/05/2003 | 13:17 | מאת: עדי

היי מעיין, יש לי משהו אחר להציע לך אבל אני לא מעוניין לעשות פה פרסומת. שלחי לי אמייל ואשלח לך בחזרה מידע על מוצר שאולי יעניין אותך. כמו כן תני קצת פרטים כמו גיל וכמה את חושבת שאת צריכה לרדת ? להית' עדי

21/05/2003 | 21:51 | מאת: מעיין

עדי שלום אני בת 21 גובה 1.64 משקל 62 אני רוצה להגיע למשקל 56 אני לא אשתמש בתה הזה כי בפורומים אחרים רופאים לא המליצו לי אז אמשיך בדיאטה שלי את/ה יכול/ה להמליץ לי כאן.. זה פורום חופשי

21/05/2003 | 17:18 | מאת: לילך נהרי

מעיין שלום אין לי הרבה מידע על התה הטיבטי. מה שבטוח הוא שהוא לא הסיבה לכך שהטיבטים רזים. או במילים אחרות - אל תתפתי לפורמולות חדשניות של תוספי מזון, לאבקות, משקאות ואביזרים המבטיחים לך לרדת במשקל - אין כזה דבר! פעילות גופנית ותזונה מאוזנת - זה הדבר היחיד שישמור על משקל תקין. אני חייבת לציין, לפי נסיוני, שרבות הנשים, וגם קצת גברים, שרוצים להרזות למרות משקלם התקין ואף תקין מאוד. זה ברור שזו תוצאה של האובססיה הקיימת בחברה המערבית לרזון - הדוגמניות, כוכבות הקולנוע, כולן משדרות שיופי זה רזון קיצוני, שלפעמים כדי להגיע למשקל המיועד צריך לנקוט בפעולות קיצוניות המזיקות לגוף כגון הרעבה, הקאה, לקיחת משלשלים ועוד. כדי לדעת אם את\ה נמצא\ת בטווח המשקל התקין, יש נוסחה הנקראת BMI אותה כול אחד יכול לחשב: משקל חלקי גובה בריבוע ( רק את הגובה מכפילים בריבוע) לדוגמא: אם הגובה 1.65 והמשקל 60, מחלקים 60 ב: 2.7225 (1.65 כפול 1.65) 20-25 המשקל תקין 25-30 עודף משקל קל 30-40 עודף משקל ניכר 40+ עודף משקל מסכן חיים יום טוב ורק בריאות!

21/05/2003 | 23:12 | מאת: דינה

22/05/2003 | 14:35 | מאת: רויטל ברמן

שלום מעיין, התשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה: "אני יודעת שזה משלשל...". רב מוצרי ההרזייה (כדורים, תה) בנויים על אותם עקרונות: 1. חומרים משלשלים: גורמים לכך שהמזון לא ייספג אלא ישולשל החוצה, זו גירסה מתחכמת להקאה (יש גם כדורים מעוררי הקאה אך הם משום מה פחות פופולריים...) - אפשר לאכל הכל וכאילו לא אכלת. כמובן ששימוש במשלשלים גורם לנזק למעיים ולאי ספיגה של ויטמינים, מינרלים, חלבונים, חומצות שומן חיוניות ושאר הרכיבים הנחוצים לבריאותנו (=ולכן גם ליופינו). זה בעיניי די מדהים שחומרים משלשלים הפכו כל כך מקובלים בתרבותנו. שלשול באופן טבעי הוא ביטוי לזיהום או חולי ולא דבר אשר בוחרים ליצור באופן מלאכותי. 2. חומרים ממריצים: החל מקפאין וכלה בחומרים עם פוטנציאל ממש מזיק כגון אפדרין או ל-טירוקסין (תרופה הניתנת לבעלי תת-פעילות-בבלוטת-התריס ומטרתה להחליף את הורמון התירואיד שהבלוטה הפגועה לא משחררת). חומרים אלה יכולים לגרום שוב לגירוי במעיים (במקרה הקל) ועד לעלייות לחץ דם מסוכנות, דפיקות והפרעות בקצב הלב, עילפון, פרכוסים ועוד. בנוסף גם הם משבשים את ספיגתם של גורמים תזונתיים רבים כמו ויטמינים ומינרלים. 3. סיבים תזונתיים: האופציה הטובה ביותר מבין כל תכשירי ההרזייה. מוצרים כגון סיבי אשכולית (כל עוד הם לא מכילים את אחד מהמצ"ל). גורמים לספיחה של חלק מהשומנים והסוכרים (וכן - הויטמינים והמינרלים) במערכת העיכול והוצאתם בצואה. יש להזהר לא להגזים עם מוצרים אלה מאותה סיבה שצויינה קודם - אבדן ויטמינים ומינרלים בגלל חוסר ספיגה. בקיצור, פעילות גופנית, פעילות גופנית ופעילות גופנית. קצצי בשומן שבמזונך ואכלי יותר ירקות, פרות וסיבים. אכלי פחות פחמימות פשוטות (סוכרים, לחמים, עוגות). והתוצאות יגיעו ובקרוב. בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה