נטילת תוספי אבץ

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/03/2003 | 15:39 | מאת: עודד

שלום! ידוע כי נטילת אבץ לאורך זמן עלולה לגרום לחסר בנחושת, ולכן יש לעשות הפסקות. הבנתי שהדבר נובע מהעובדה שהאבץ מתחרה עם הנחושת על אתר הספיגה. אם כך, האם הדבר נכון גם לנטילת כדורי אבץ במציצה? אם אדם נוטל תוסף אבץ במציצה ולא בבליעה לא אמורה להיווצר בעייה של ספיגת נחושת במעי (לפי ההגיון). אם אני נטול אבץ במציצה, האם עלי להשלים נחושת? (האם חסר בנחושת יכול להיווצר גם אם נוטלים את האבץ במציצה ולא בבליעה)? תודה.

11/03/2003 | 17:12 | מאת: רויטל ברמן

שלום עודד, הנה הזדמנות להפריך עוד אגדה: אבץ למציצה לא נספג מתחת ללשון (Sub-Lingual) אלא מתמוסס בפה ונספג במערכת העיכול. א-י-ן הבדל בין ספיגתו לבין ספיגת אבץ בכדור רגיל. הטענה (שאינני מכירה מחקרים שבדקו אותה) היא שאבץ למציצה עוזר גם כמחטא מקומי לגרון - כאשר יש דלקת גרון - בנוסף לעבודתו אחרי הספיגה לדם. פקטור שכן משפיע על ספיגת האבץ הוא המולקולה לה הוא נקשר. אבץ-פיקולינאט הוכח שנספג ביעילות יתרה. יום נעים.

12/03/2003 | 18:24 | מאת: לילך נהרי

עודד שלום אכן צריכה רבה של אבץ פוגעת בספיגה של נחושת, גם אם זה אבץ למציצה, כמו שרויטל הסבירה. השאלה היא למה אתה נוטל באופן יום-יומי אבץ למציצה? ואם כך דאג ליטול נחושת בכמות קטנה, אפילו מינון שיש במולטי ויטמין יספיק. יום טוב!

מנהלי פורום נטורופתיה