שמנים לעור הפנים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/03/2003 | 19:49 | מאת: גילי

האם ישנם שמנים שטוב למרוח אותם בפנים? יש לי עור שנוטה להתקמט, השאלה מה מומלץ מריחה חיצונית או בליעת כמוסות? הייתי רותה לקבל המלצה לטיפול בעור הפנים? (בת 40) תודה.

02/03/2003 | 17:46 | מאת: רויטל ברמן

הי גילי, לעור פנים הנוטה להתקמט ישנם כמה טיפים: חיצוני: 1. התרחקות משמש !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2. המנעות ממגע ישיר של תכשירים קוסמטיים (כגון פודרה וסומק) על העור. 3. הזנת העור בויטמין E - אפשר לערבב כמוסת שמן ויטמין E עם קרם הפנים או למרוח קרם צמחי המכיל ויטמין E (רצוי תכשירים טבעיים על-פני הסינטטיים). פנימי: 1. שתייה מרובה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2. תזונה עשירה בנוגדי חימצון כגון ויטמין E ו - C (הרבה פירות וירקות, 5-6 מנות ביום). 3. תזונה המכילה שמנים חיוניים כגון אבוקדו, טחינה, שקדים ואגוזים, שמן זית. שמנים אלה עשירים בויטמין E המזין את העור (שמנים רווים כגון מרגרינה, חמאה, שמנת, שומן מן החי וכו' כמעט ואינם מכילים ויטמינים אלה). זכרי כי קמטי הדאגה, הכעס, המתח, העצב - אינם הולמים. קמטי צחוק הרבה יותר חינניים... אז חייכי :-)

02/03/2003 | 19:14 | מאת: גילי

תודה על התשובה המפורטת. רק עוד דבר: שמן נבט חיטה מומלץ לאור הפנים? פרטי לי איזה שמנים שיש להם ויטמין E ו-C מומלצים? מה בנוגע לפודרה וסומק - איך אפשר בלעדיהם? האם זה יוצר קמטים? אז מה במקום? קשה לי לראות את עצמי בלי פודרה? האם כמוסות גלנונלין שמכילות אומגה 6 מומלצות? ושוב תודה גילי

מנהלי פורום נטורופתיה