שמנים בריאים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/02/2003 | 17:35 | מאת: רון

שלום בנות קודם כל תודה רבה על כל תשובותיכם ואני מצטער אם זה לפעמים שאלות מציקות, אך יש חשיבות רבה לתשובותיכם כי מאיתנו כאן בחנות (חמישה עובדים) זה מגיע לעשרות לקוחות ורק כשיש שאלות שאני מתקשה למצוא עליהם תשובה אני שואל אתכן, אז תודה וזאת שאלתי להפעם. ידוע כי חומצות שומן ככל שהן יותר לא רוויות (אומגה 3 ואומגה 6) כך הנתייה שלהם להתחמצן היא יותר גבוה, ולכן בעצם לא רצוי למיטב הבנתי לטגן עם שמנים כאלה אלא רק להוסיף אותם למאכלים, כמו שמן זית ושמן קנולה. אז האם אני צודק ובעצם הנחה זו סותרת את המאמר הבא שמופיע באתרכם http://www.doctors.co.il/news/1109 תודה רון

28/02/2003 | 17:19 | מאת: רויטל ברמן

הי רון, שאלתך הגיונית ומתבקשת, אבל שמן זית ושמן קנולה הם שמנים חד-בלתי רויי (לא רב בלתי-רווי כמו אומגה-3 שיותר נוטה להתחמצן) - בעיקר של אומגה-9, אשר עמידים יותר בפני חימצון. בשמן קנולה יש כ - 60% שמן רב-בלתי-רווי (אומגה-9), כ - 30% שמן רב-בלתי-רווי (אומגה-6 בעיקר ואומגה-3) וכ - 6% שומן רווי. בשמן זית יש כ - 76% שמן רב-בלתי-רווי (אומגה-9 - חומצה אולאית במקרה זה), כ - 9% שמן רב-בלתי-רווי וכ - 15% שומן רווי - תלוי באכות השמן ומידת חימצונו: שמן כתית מעולה שונה בהרכבו משמן כתית או הכי גרוע - מזוקק. ובכל זאת - מומלץ שלא לחמם שמן יותר מפעם אחת ולא לחממו לטמפ' גבוהה מידי - על מנת למזער את הנזק. עדיין זה עדיף על חמאה (שמן רווי ומלא כולסטרול), מרגרינה (שומן מוקשה מסוג טרנס - גרוע יותר משמן רווי) ושאר השמנים הצמחיים. אגב, אשמח לדעת איפה אתה עובד.

01/03/2003 | 19:57 | מאת: רון

היי רויטל ותודה לתשובתך כל מה שאת אומרת ואף מה שלימדה אותי מורתי, מורה לי דווקא לא להשתמש בשמנים צמחיים כי מה זה נקרא לא לחמם אותם יתר על המידה, כל דבר שתטגני מחביתה דרך דגים ועד צ'יפס גורם לשמן להתחמם לחומו המירבי עד כמה שאני מצליח להבין ולראות. דווקא מורתי דגלה בטיגון בעזרת חמאה כשמה שעומד לנגד עיניה זה הנזק מפני הרדיקלים החופשיים לעומת השומן הרוויו והכולסטרול שבחמאה. תרשי לי לא לציין את שם החברה בה אני עובד רק אגיד לך שאנחנו אחת החברות הגדולות בארץ בתחום ונמצאים בירושלים. אם ממש תרצי אכתוב לך למייל. תודה

מנהלי פורום נטורופתיה