תולעים אצל ילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/02/2003 | 11:01 | מאת: מירה

ילד עם בעיות אסטמה בדרך כלל, סובל כנראה מתולעים, ללא איבחון בבדיקה צואה, ולא ראינו את התולעים. מקבל יומיים וורמוקס, כרגע בהפסקה של שבוע, עדיין מתלונן מאד על גירוד ברקטום בשעות הלילה המאוחרות בעיקר,, ולא ראינו תולעים גם בלילה, התחלתי לתת לו אצידופילוס חצי כפית 3 פעמים ביום. מה לעשות? שיונוי תזונה?? עצות יתקבלו בשמחה. תודה.

21/02/2003 | 16:36 | מאת: רויטל ברמן

שלום מירה, ראשית כל יש לוודא כי המדובר אכן בתולעים. ישנם גורמים אחרים היכולים לגרום לגרד ברקטום כגון : 1. אלרגיה למזון: אצל ילדים האלרגיה היא בדר"כ (בסדר הזה) למוצרי חלב, ביצים, צבעי-מאכל, חיטה, חומרי שימור. מחזקת את ההשערה הזו העובדת כי הילד סובל מאסטמה - ביטוי קלאסי לאלרגיה, בייחוד למוצרי חלב או אחד הדברים האחרים שרשמתי. כתבי לי מהי תזונתו של הילד עד כה, בייחוד לגבי המזונות שציינתי - כמה מהם אוכל, ממתי, מתי החלה האסטמה, מתי החל הגרד. 2. קנדידה (פטרייה ולא תולעת). פחות סביר במקרה זה. 3. מחלת מעיים דלקתית. שוב לא סביר- אם היתה מחלה אז סביר להניח שהיית מדווחת גם על דימום בצואה, כאבי בטן ובעיה בשיגשוג של הילד כתוצאה מתת-תזונה (אי-ספיגה) - למרות שגם תולעים יכולים לגרום לכך במקרים קשים מאוד. אם בתולעים עסקינן - אז פרוביוטיקה (אצידופילוס) בהחלט תעזור, כמו גם תפריט עשיר בסיבים תזונתיים-רצוי מסיסים (פירות, שיבולת שועל, ירקות כתומים וכו') ושום חי (הורג את התולעים). ישנם "טריקים" כגון גזר טרי מגורר על קיבה ריקה, זרעי פפאיה טחונים (יש גם בכמוסות), גרעיני דלעת לא-קלויים על קיבה ריקה (אפשר לרסק לו בבוקר ולהוסיף מעט דבש/מולסה/סילאן וחלב אורז שיאכל כארוחת בוקר), תמצית זרעי אשכוליות, תבלינים (ממשפחת הזעתר, קורנית, אזוב) וכו'. שוב, אני מציעה שתבדקי קודם לאשורו אם אכן יש תולעים - חבל שהילד ייקח סתם וורמוקס וזה גם לא יעזור... מחכה לתשובתך לגבי הסעיף הראשון. שבת שלום.

מנהלי פורום נטורופתיה