קצת מבולבל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/02/2003 | 14:59 | מאת: דון

שלום רב כמתעניין חדש בתחום התזונה הבריאה אני מרגיש די מבולבל לגבי מספר נושאים א למשל אחד הנושאים לפני זה הקינואה שבו אתם משבחים את הדגן מציינים את הערכים הטובים שלו וכו אולם, במשך היום אנשים אוכלים מזונות נוספים שחלקם מכילים אותם ויטמינים ופחמימות + תוספי מזון חיצוניים השאלה : האם לא יכול להיווצר עודף שבסופו של דבר מזיק ? כנ"ל לגבי ירקות ומזונות אחרים אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי היטב יצא קצת ארוך לפעם ראשונה תודה דון ששואף לכיוון השלדון

12/02/2003 | 15:13 | מאת: דון

שוב שלום אשמח לדעת מהי המלצתכם ללימוד בסיסי של הנושא כרגע אני הדיוט מושלם בתחום! הפורום הפתיע אותי לגמרי הוא מרתק ארוך ומושקע תודה רבה דון

12/02/2003 | 19:42 | מאת: רויטל ברמן

הי דון (בינתיים דון-בריון ? :-) ), קודם כל תודה על המחמאות. לגבי שאלתך הראשונה. אין ש-ו-ם ס-י-כ-ו-י ב-ע-ו-ל-ם לאדם שפוי בדעתו להגיע לעודפי ויטמינים/מינרלים מתזונה בלבד ללא תוספי-מזון חיצוניים. מרבית הויטמינים והמינרלים בין-כה מופרשים תוך כמה שעות מהגוף בשתן או בצואה. כמו-כן לגוף יש מנגנון נפלא: הוא ל-א סופג לגוף כשיש לו מספיק מויטמין/מינרל מסויים או לחילופין לא מייצר את אותו ויטמין אם יש לו מספיק (הלוואי והמנגנון היה כה יעיל גם בנוגע לעודף כולסטרול ושומנים). רק אם לאדם יש מחלה כלשהי (בכבד, כלייה, מעיים, מחלה מטבולית כלשהי וכו') או שהוא נוטל תוספי מזון לרוב (של ויטמינים מסיסים בשומן - אלה היחידים שיכולים להצטבר לעודף - ויטמינים A,D,E,K או של מינרלים מסוימים כגון ברזל ועוד) יכול להגרם אצלו עודף. א-ב-ל, חוסר, מאידך גיסא, הוא שכיח מאוד לאור העובדה כי מרבית האנשים אוכלים את הדגן שלהם ללא הקליפה = ללא הויטמינים והמינרלים (קריא: קמח לבן, אורז לבן, לחמניות, פיתות, עוגות וכו') ואינם אוכלים מספיק ירקות, פירות, קטניות, אגוזים, זרעים וכו'. כמו כן מזון לא אורגני (גם ירקות ופירות וכל השאר) ממילא עני למדי בכל אותם רכיבים מאחר והאדמה שלנו מוזנחת ומורעבת כבר מאות שנים. אפילו שנת שמיטה מצליחים לעקוב ולא מזינים את האדמה אלא רק לוקחים ולוקחים ממנה. כך שככל שתאכל יותר מרכיבים עשירים בויטמינים ומינרלים - יותר טוב. לגבי שאלתך השנייה. ישנם מליונים של ספרים בנושא. לך לך ומצא אחד כלבבך, או לחילופין התחל לשוטט באינטרנט באתרים כמו זה שלנו ואחרים המכילים מידע בנושא. רק זכור - הפעל הרבה ביקורתיות כי לא תמיד "כל מילה זהב" בפירסומים הרבים. הרבה אינטרסים בוחשים בקדירת המידע שהצרכן לועס בסופו של דבר. אנחנו כאן וברוך הבא. :-) נ.ב. גם לי יצא קצת ארוך, כרגיל...

12/02/2003 | 22:44 | מאת: דון

רויטל תודה רבה !!!!!! הרבה חומר למחשבה אמנם חדש , אך הספקתי להתרשם מהאינטרסים השונים שבחלק רב מן המקרים אפילו לא מוסתרים באתרים השונים זה הדבר שיוצר בילבול.. התחלתי להתעניין בנושא בשל הפסקת עישון ב 30 לינואר (כל הכבוד לי) כדי להלחם באכילה לא מבוקרת ...והקניית הרגלים בריאים הרבה מהחומר הבסיסי ראיתי באתר שבו כותבת ד"ר אביטל סבג חורש (עם שם כזה אין ברירה אלא לעסוק בנטורפטיה) לא מצאתי חומר ספציפי לעניין שלי למישהוא יש כיוון מה לחפש. שאלה אחרונה (לפחות לשבוע הקרוב) מה ההתיחסות של הנטופטיה לאכילת בשר ?? שוב תודה רבה דון החרדון שפעם אהב סיגריות ועכשיו מסתפק בחרובים (זה לא פורסם-גם זה ממכר )

מנהלי פורום נטורופתיה