gaut

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/02/2003 | 11:01 | מאת: annie

המלצות תזונתיות בחיי היומיום. הקלה על הכאבים. מזונות המזיקים לגאוט. לאיש אנרגטי בן 80.

02/02/2003 | 11:59 | מאת: רויטל ברמן

שלום אנני, גאוט היא מחלת פרקים אשר נגרמת כתוצאה מעודף של חומצה אורית ופורינים, שהיא תוצר הפירוק של חלבונים מבשר. ההמלצות הן חד משמעיות, וניתנות גם ע"י הרופאים: 1. הפסקה מוחלטת של אכילת בשר. 2. הפסקה מוחלטת של צריכת אלכוהול. 3. צמצום צריכת חלבונים באופן כללי ללא יותר מ - 0.8 ג' חלבון לכל ק"ג שריר (למשל אם האדם שוקל 80 ק"ג, ומתוכם 60 ק"ג הם שריר - השאר שומן ועצמות - אז עליו לאכל עד 50 ג' חלבון ביום). חלבון יש בכל מזון כמעט, כולל קטניות (כ - 9 ג' חלבון בכל 100 ג' חומוס), פחמימות (כ - 10 ג' חלבון בכל 100 ג' לחם), ירקות (2 ג' חלבון ל - 100 ג' חסה), מוצרי חלב (כ - 11 ג' חלבון בכל 100 ג' גבינה 5%), דגים (כ - 25 ג' חלבון בכל 100 ג' טונה במים !!!), ביצים (כ - 13 ג' חלבון בכל 100 ג' ביצה) וכמובן בשר (כ - 30 ג' חלבון בכל 100 ג' חזה עוף !!!). יש הצלחה רבה מאוד לתזונה זו. אם אותו אדם - אביך ?) כבר ממלא אחר כללים אלה ועדיין סובל מהתקפי גאוט כתבי לי מהי תזונתו ואני אתן לך עצות נוספות. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה