gaut
דיון מתוך פורום נטורופתיה
המלצות תזונתיות בחיי היומיום. הקלה על הכאבים. מזונות המזיקים לגאוט. לאיש אנרגטי בן 80.
שלום אנני, גאוט היא מחלת פרקים אשר נגרמת כתוצאה מעודף של חומצה אורית ופורינים, שהיא תוצר הפירוק של חלבונים מבשר. ההמלצות הן חד משמעיות, וניתנות גם ע"י הרופאים: 1. הפסקה מוחלטת של אכילת בשר. 2. הפסקה מוחלטת של צריכת אלכוהול. 3. צמצום צריכת חלבונים באופן כללי ללא יותר מ - 0.8 ג' חלבון לכל ק"ג שריר (למשל אם האדם שוקל 80 ק"ג, ומתוכם 60 ק"ג הם שריר - השאר שומן ועצמות - אז עליו לאכל עד 50 ג' חלבון ביום). חלבון יש בכל מזון כמעט, כולל קטניות (כ - 9 ג' חלבון בכל 100 ג' חומוס), פחמימות (כ - 10 ג' חלבון בכל 100 ג' לחם), ירקות (2 ג' חלבון ל - 100 ג' חסה), מוצרי חלב (כ - 11 ג' חלבון בכל 100 ג' גבינה 5%), דגים (כ - 25 ג' חלבון בכל 100 ג' טונה במים !!!), ביצים (כ - 13 ג' חלבון בכל 100 ג' ביצה) וכמובן בשר (כ - 30 ג' חלבון בכל 100 ג' חזה עוף !!!). יש הצלחה רבה מאוד לתזונה זו. אם אותו אדם - אביך ?) כבר ממלא אחר כללים אלה ועדיין סובל מהתקפי גאוט כתבי לי מהי תזונתו ואני אתן לך עצות נוספות. כל טוב.