תודה על התשובה המהירה ועוד שאלה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
כיצד מייצרים לחם ללא גלוטן? והאם הוא קל יותר לעיכול?
לקריאה נוספת והעמקה
הי רונית, לחם ללא גלוטן אינו מכיל דגנים המכילים גלוטן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל) אלא מיוצר מתחליפים נטולי גלוטן שהם: תירס (וכמובן קורנפלור וקמח-תירס), אורז (כל הסוגים), תפוחי אדמה (קמח תפו"א), חומוס וסויה. באתר הצליאק תוכלי למצוא מתכונים, רשימת מוצרים וחנויות רבות בהן תוכלי לקנות לחם ועוגות ללא גלוטן: http://www.celiac.co.il/index.htm צליאק זו מחלה אשר החולים בה רגישים לגלוטן. ישנן דרגות חומרה שונות למחלה: מרגישות קלה - אשר לעיתים לא מאובחנת כלל כצליאק - ומתרחשת רק עם אכילת הרבה חיטה - המתבטאת בסימפטומים כלליים בדרכי העיכול: שלשול או עצירות כרוניים, כאבי בטן, נפיחות וכו', ועד למחלה בה אפילו פירור לחם יכול לגרום להתקף אלרגיה קשה. כל טוב.