תודה על התשובה המהירה ועוד שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/01/2003 | 15:54 | מאת: רונית

כיצד מייצרים לחם ללא גלוטן? והאם הוא קל יותר לעיכול?

לקריאה נוספת והעמקה
30/01/2003 | 16:15 | מאת: רויטל ברמן

הי רונית, לחם ללא גלוטן אינו מכיל דגנים המכילים גלוטן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל) אלא מיוצר מתחליפים נטולי גלוטן שהם: תירס (וכמובן קורנפלור וקמח-תירס), אורז (כל הסוגים), תפוחי אדמה (קמח תפו"א), חומוס וסויה. באתר הצליאק תוכלי למצוא מתכונים, רשימת מוצרים וחנויות רבות בהן תוכלי לקנות לחם ועוגות ללא גלוטן: http://www.celiac.co.il/index.htm צליאק זו מחלה אשר החולים בה רגישים לגלוטן. ישנן דרגות חומרה שונות למחלה: מרגישות קלה - אשר לעיתים לא מאובחנת כלל כצליאק - ומתרחשת רק עם אכילת הרבה חיטה - המתבטאת בסימפטומים כלליים בדרכי העיכול: שלשול או עצירות כרוניים, כאבי בטן, נפיחות וכו', ועד למחלה בה אפילו פירור לחם יכול לגרום להתקף אלרגיה קשה. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה