אורטיקריה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/01/2003 | 23:34 | מאת: הסובל

רויטל, מנסיונך, האם קיים טיפול נטורופתי יעיל נגד אורטיקריה (שלא נובע מאנטיהיסטמינים או חומרים אחרים הגורמים רק לדיכוי זמני של התסמינים)?

19/01/2003 | 11:16 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך סובל יקר, בהחלט ובהחלט יש טיפול נטורופתי נפלא ויעיל ואורטיקריה, עם הרבה קבלות. יש לטיפול 2 פאזות עיקריות: 1. אורטיקריה זו תגובה עורית לרעלנות בכבד ובדם. הרעלנות יכולה לנבוע מכמה סיבות: 1) תרופות הנלקחות באופן כרוני. 2) קנדידה מערכתית. 3) אלרגיה למזון: האלרגיות השכיחות בעולם המערבי בסדר יורד (מינוס-פלוס) הם לחלבון הגלוטן (נמצא בעיקר בחיטה ושעורה, וב"גירסא" עדינה יותר בשיפון ושיבולת שועל ), לחלבונים הנמצאים בחלב - בעיקר בחלב פרה, לחלבון הסויה, לפירות הדר, אגוזים, עגבניות, פרות ים ודגים. 4) רעלנות כתוצאה מצריכת הרבה חומרים לא-נאותים במזון: צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרי הדברה, חומרי שימור, שאריות תרופות והורמונים (נמצאים בבשר ומוצריו - מוצרי חלב, ביצים וכו'). יש צורך לאתר את הגורם ולטפל בו. 2. נטייה אלרגנית/דלקתית של האדם (מאחר ואורטיקריה זו בעצם תגובה אלרגית לאותה רעלנות שהזכרתי בסעיף הראשון, ואלרגיה זה שפעול-עודף של מערכת החיסון, כלומר הפעלת מערכת החיסון בתגובה חריפה ללא צורך). מה שקובע את איזון מערכת החיסון בגוף הוא בעיקר פרוסטגלנדינים ולויקוטריאנים, שהם מולקולות מתווכות, דומה להורמונים. יש כאלה שמעודדים תגובה דלקתית של הגוף (ומהם נרצה להפטר) וכאלה שלא מעודדים תגובה דלקתית (אותם ננסה לעודד). והנה ה"פאנץ' ליין" - קל לשלוט באיזון הפרוסטגלנדינים ע"י התזונה. מה שאתה צריך לעשות בהקשר זה הוא לקצץ משמעותית את צריכת השומן מן החי (בשר, עופות, מוצרי חלב וביצים) ובמקום לצרוך שומן מסוג אומגה-3 (נמצא בזרעי-פשתן טחונים טרי ובדגי ים - סלומון, טונה, סול, מקרל, בקלה, הליבוט). ישנם צמחי מרפא שעוזרים גם לניקוי הכבד והדם מרעלנים וגם אנטי-דלקתיים לגוף. זה תוכל לקבל במסגרת טיפולית. זהו, זו כל התורה. עכשיו, מאחר וזה לא תמיד תהליך קל לנקות את הגוף ולשנות תזונה, אני ממליצה לך לעשות זאת במסגרת טיפול נטורופתי מסודר. בהצלחה.

23/01/2003 | 02:12 | מאת: הסובל

תודה אני אנסה. מקוה שזה יעזור

מנהלי פורום נטורופתיה