cts

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/01/2003 | 22:05 | מאת: אווה

אני מבקשת עזרה - איך לטפל ב ctsללא ניתוח?

17/01/2003 | 08:49 | מאת: לילך נהרי

אווה שלום האם את מתכוונת לתסמונת התעלה הקרפלית? אם כן אז כך... תסמונת התעלה הקרפלית היא הפרעה, הנגרמת על ידי דחיסה של העצב האמצעי, שעובר בין עצמות ורצועות פרק היד. דחיסת העצב גורמת לחולשה, כאב בשעת אחיזה, ודקרור או כאב שורף, שעשוי להקרין לאמה ולכתף. קודם כול צריך לשלול שיש לך היפותירואידיזם וזה על ידי בדיקת דם פשוטה. כמו כן אם התופעה התחילה בזמן הריון היא תעבור אחרי לידה. בדרך כלל אנשים הסובלים מבעיה זו בעלי חסר של ויטמין B6 וכן מומלץ לקחת B קומפלקס המכיל בתוכו את ה B6 במינון של 100 מ"ג. הכאב במקום יכול גם להגרם מדלקת ולכן מומלץ להשתמש בתוסף ברומליין, כורכומין (הידוע יותר כתבלין הכורכום) וג'ינג'ר (זנגוויל). כמו כן נמצא קשר בין תסמונת זו לצריכת גלולות למניעת הריון (שגם גורמות לחסר B6)ולאכילה של צבעי מאכל צהובים (נמצאים בקרטיב צהוב, בממתקים צהובים, אבקות מרק ועוד). רצוי להמנע משניהם. מבחינת תזונה רצוי להוריד את כמויות החלבון, שהראו כי דיאטה זו הביאה להקלה בסמפטומים. רצוי להוריד חלבון מן החי: בשר, עוף, חלב ומוצריו, ביצים ולצרוך יותר מן הצומח כגון קטניות. להקלה: קרח על שורש כף היד, לעסות את המקום עם ג'ל ארניקה כמו כן יש להפחית את המתח על המקום הכואב ולבצע פחות מאמץ עם שורש כף היד. אם כול זה לא עזר אפשר ללכת לטיפול כירופרקטי. תמיד בסוף תחכה האפשרות לניתוח. בהצלחה!

17/01/2003 | 10:17 | מאת: Gubi

הי אווה, מסכים עם כל מה שלילך אמרה. אוסיף אולי מעט טיפים. עם ה- 50 מג' B6 וה- B -COMPLEX רצוי גם לקחת ריבופלאבין 10 מג' זה יעזור לסנתוז של ה-B6. לוקח בערך 12 שבועות להרגיש שיפור אז סבלנות! ST. JOHN'S WORT יכול לעזור גם לנפיחות וגם לכאב. להתחיל עם 150-250 מג' שמכיל 0.3% היפריסין, ולקחת 3 פעמים ביום. למרות שהצמח די בטוח גם לנשים בהריון, רצוי להוועץ קודם עם רופא. את אנזים הברומלין לקחת בין הארוחות, לא עם האוכל, אחרת הוא יתכלה בתהליך העיכול. 2 כפות שמן פשתן עם יוגורט או גבינת קוטג' עשויים מאד לעזור גם כן. כל סוגי הדלקות מגיבים טוב לחומצות שומן חיוניות. לוקח כ- 2-4 שבועות להרגיש הקלה בסימפטומים. להיזהר עם שמן פשתן הוא לא יציב ונוטה להתחמצן מהר. תמיד לשמור בקירור גם לפני פתיחת הבקבוק. ניתן לדעת אם השמן טוב לפי טעמו. שמן טוב הוא טעים על הלשון ויש לו טעם אגוזי. כורכומין זה רעיון נפלא. כתוסף כדאי להשתמש בקפסולות ולא בתבלין שכן הקפסולות מכילות 95% כורכומין התבלין עצמו הרבה פחות. לקחת 250-500 מג' ביום עד שהנפיחות יורדת, ואז להמשיך עם חצי מהכמות עד שהסימפטומים נעלמים. עדכני את הפורום בבקשה על ההתקדמות. לבריאותך!

18/01/2003 | 13:26 | מאת: אווה

תודה רבה על היעוץ, אנסה להתארגן לפעול לפיו.

מנהלי פורום נטורופתיה