ויטמינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/01/2003 | 17:38 | מאת: חגית

רביטל הי אני בחורה בת 30 שעובדת המון שעות ביום מעשנת ואוכלת אוכל מהיר ואני לוקחת במשך חצי שנה: מולטי ויטמין וגדילן מצוי בבוקר. פיקנוגנול וQ-10 בצהרים לשמירה על אנרגיה. ובערב סופר גאלא ושן הארי. יש לציין שכל התרכובת הזאת משפיעה טוב על עור פני, ונותנת לי אנרגיה למשך היום. מה שלא היה המצב לפני שהתחלתי לקחתם. שאלתי האם משהו מבין אלה מסוכן לגילי הצעיר? והאם עלי לקחתם כל החיים לשמירה על עירנות ועור פנים יפה? בתודה מראש חגית

10/01/2003 | 19:50 | מאת: רויטל ברמן

שלום חגית, עם עצם בגרון אני אומרת לך שאת יכולה להמשיך לקחת אותם גם כל החיים (חוץ באשר בתקופות הריון והנקה). העצם שם כי אני לא מאמינה בדרך זו בה בחרת אלא בשינוי הרגלי חיים - תזונה, פעילות גופנית, הפסקת העישון וכו'. אני אישית לא כל כך מאמינה שה"פלא" שחווית החצי השנה האחרונה יחזיק לך הרבה זמן, בטח שלא שנים, מכמה טעמים: 1. הגוף יסתגל לתוספים ויפסיק להגיב אליהם בדרמטיות (הוא עדיין יפיק מהם אך האפקט לא יישאר דרמטי). 2. אורך חייך ה"נלוז" (מצטערת) ידביק מהר את הפער, וצר לי על העגמומיות - את לא הופכת צעירה יותר. אין כמו סיגריות וחוסר שינה להרוס עור בריא (וזה כמובן רק קצה הקרחון, אותו אפשר לכסות בשיכבת מייק-אפ). שוב, צר לי על תשובתי הפלצנית, אבל שאלת מהי... שבת שלום.

מנהלי פורום נטורופתיה