נטרופתיה-הומואופתיה/ההבדל?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/01/2003 | 01:09 | מאת: חיים

מה ההבדל בין הומואופתיה לנטרופתיה?

05/01/2003 | 06:34 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום חיים נטורופטיה היא עולם רחב של מושגים הכולל בתוכו את מיגוון הטיפולים הטבעיים. לעומתה , ההומאופטיה היא שיטת טיפול אשר בה מדללים את החומר עד לדרכות כאלו אשר לא נותר בו כלום מחומר המקור ובו משתמשים לטיפול רפואי בתחלואים שונים. האם זה עובד ? המענה לכך הוא כבר סיפור ארוך אשר יכול ליצור שירשור של שני דפים לכאן ולכאן. אך אומר לך בנימה אישית : אני עוסק שנים רבות בתחום זה, הייתי מחבק באהבה כל תחום אשר יתגלה כיעיל בטיפול בתחלואי האדם. אינך מתאר לעצמך איזה מצוקות קשות מביאים בני אדם לפתחי/ ולשאר עמיתי בתחום המשלים. הפורומים הם רק קצה קציהו של עדות האמור לעי"ל. למרבית המחלות הכרוניות יש מרכיב גנטי אשר משפעלם, מכוונם, ומווסת את עוצמתם וזהו פרט החשוב לזכור בכל עת. לנוכח האמור לעי"ל ולנוכח המצוקות הקשות הרובצות על בני האדם - אין מנוס מלחפש כל פתרון אפשרי לטיפול במחלות - אם לא יועיל ,אך אסור לו שיזיק. בברכה רמי מור בברכה רמי מור

05/01/2003 | 10:07 | מאת: לילך נהרי

חיים שלום יש הבדל משמעותי בין 2 השיטות. קודם כול הדומה - שתיהן שיטות הוליסטיות לטיפול האדם, כלומר, מטפלות בשורש הבעיה ולא בסמפטום כשההתייחסות היא לכלליותו של האדם, כולל נפשו, ולא טיפול באיבר אחד, כמו ברפואה המערבית. השוני - הטיפול הנטורופתי כולל בתוכו טיפול בתזונה נכונה ואוכל כמרפא, צמחי מרפא, תוספי מזון כגון ויטמינים ומינרלים, פעילות גופנית והתייחסות לגופנפש, כלומר מצבו הנפשי של האדם. נטורופתיה מייצגת דרך חיים בריאה, הכוללת תזונה בריאה, פעילות של הגוף, הרפיה של הנפש, ובעולם מושלם המטופל יבוא אל הנטורופת בריא והנטורופת ינחה אותו איך לחיות על מנת למנוע מחלות. ההומאופתיה הינה דרך טיפול שהחלה במאה ה-19 ע"י גרמני שהמציא שיטה זו. בהומאופתיה המטופל מתושאל על המון דברים, לאו דווקא דברים שנראים לו רלוונטים לגבי בעייתו. דרך שאלות אילו מתאים ההומאופת תרופה, הנקראת רמדי, שמתאימה בדיוק לאותו אדם לפי הסמפטומים והתכונות עליהם סיפר בתשאול. אותה תרופה אמורה לתת את המידע שהגוף צריך על מנת לחזור לבריאות. באותה תרופה לא קיים חומר כי אם אנרגיה של חומר שדולל מיליוני פעמים.

מנהלי פורום נטורופתיה