יובש בעור הפנים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/12/2002 | 11:09 | מאת: מירב

מזה מספר חודשים עור הפנים שלי מתייבש באופן שמופיעה אדמומיות והתקלפות מדי שבועיים. התופעה חולפת אך שוב חוזרת. בביקור אצל רופא עור ניתנה לי משחה המכילה סטרואידים( הרופא טען שהסיבה לבעיה היא לחצים שבהם אני נתונה . )אינני מעוניינת להשתמש במשחה לאורך זמן כיון שאני מודעת לסיכון שבשימוש בסטרואידים. ובנוסף יתכן ויעילות המשחה תקטן עם הזמן. שאלותי הן האם יש חומרים טבעיים שאוכל להשתמש בהם כתחליף למשחה. האם עי שינוי התזונה שלי ניתן גם לשפר את מצב העור( עלי לציין שהרופא צדק ובנוסף ירדתי במשקלי כשני ק"ג הייתכן שזו סיבה נוספת לבעיה) תודה

04/12/2002 | 12:53 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום מירב חבל שלא ציינת את האיבחון שנקבע לך. מעצם השימוש במשחה סטירואידית אני יכול להעריך כי מדובר בסבוריאה והמשחה היא " ביתא קורטן " או אלוקום. במידה וכן יהא ניתן לסייע לך ללא סטירואידים בקרם צמחי יעיל לסבוריאה. בברכה רמי מור

08/12/2002 | 14:07 | מאת: מירב

לכל האנשים שענו לי לשאלתי ראשית תודה רבה. ושנית אין לי ספק שהרופא שאיבחן את הבעיה בעור צדק. הוא ידע בדיוק במה מדובר ותרופה שקיבלתי-בטאקרוטן דילואטד (מקווה שלא טעיתי בשם) אכן עזרה לי מאוד. מה שרציתי לדעת הוא רק לגבי תחליף צמחי למשחה זו שאינו מכיל סטרואידים. תודב לכולם

04/12/2002 | 17:33 | מאת: בר

המלצותיי על סמך נסיון רב: 1. לחפש חומר תחת השם "סבוריאה", נכתב רבות על כך. 2. לא להשתמש בקרמים שאנשים אנונימיים מציעים לך, במיוחד באינטרנט. שכן לא מדובר בחברה ידועה, מוכרת. 3. להמעיט ככל האפשר בשומנים מהחי. 4. ישנו קרם מקל של ברבדוס- אנה לוטן אצל קוסמטיקאיות וכן בכל רשת סופר פארם יש תכשיר שנקרא סבוקלם. 5. ישנו תכשיר מהפכני שזה באיזשהו פרס בכל העולם של חברת NBC חביבה ריבקין, נמכר אצל קוסמטיקאיות, מיוצר מחומרים טבעיים בלבד, הזנה מאוד עשירה מגזר, שמן קוקוס וכו'. (לא השמשתי בעצמי כי אני אלרגית לאחד מהחומרים, אבל שמעתי מנסיונות של אנשים שמדובר במוצר מוביל שמעלים את הקשקשת). 6. שתיה מרובה 7. להירגע! תרפיה, מדיטציה, רייקי, שיאצו, פעילות גופנית כלשהי! 8. התאמת תזונה , בפגישה מסודרת עם נטורפטית. 9. בדיקת אלרגיה למזון בשיטת אלימנציה. 10. בדיקות דם, לשלול חסרים. ב ה צ ל ח ה נ.ב. לא להתקרב לקרמים המכילים סטרואידים. נ.ב. נוסף טיפול אצל רופאי עור זה בזבוז זמן, לרפואה הטבעית יש הרבה יותר להציע, וללא תופעות לוואי ונזקים בלתי הפיכים.

08/12/2002 | 14:08 | מאת: מירב

לכל האנשים שענו לי לשאלתי ראשית תודה רבה. ושנית אין לי ספק שהרופא שאיבחן את הבעיה בעור צדק. הוא ידע בדיוק במה מדובר ותרופה שקיבלתי-בטאקרוטן דילואטד (מקווה שלא טעיתי בשם) אכן עזרה לי מאוד. מה שרציתי לדעת הוא רק לגבי תחליף צמחי למשחה זו שאינו מכיל סטרואידים. תודה לכולם

04/12/2002 | 21:50 | מאת: רויטל ברמן

הי מירב, גם לי זה נשמע כמו סבוריאה, אך גם אם זה לא המינוח ה"רישמי" של מצבך, הכתוב בקישור הבא עדיין רלוונטי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=28958&t=28563 לבריאות.

08/12/2002 | 14:09 | מאת: מירב

לכל האנשים שענו לי לשאלתי ראשית תודה רבה. ושנית אין לי ספק שהרופא שאיבחן את הבעיה בעור צדק. הוא ידע בדיוק במה מדובר ותרופה שקיבלתי-בטאקרוטן דילואטד (מקווה שלא טעיתי בשם) אכן עזרה לי מאוד. מה שרציתי לדעת הוא רק לגבי תחליף צמחי למשחה זו שאינו מכיל סטרואידים. תודה לכולם

04/12/2002 | 23:54 | מאת: שרון

שלום מירב, התופעה שאת מתארת על פי תאורך הינו סוג של דלקת בעור הנגרם קודם כל בגלל יובש בעור וכנראה בתקופות יובש כמו עונת מעבר ובחורף. האם זה בכל הפנים או נקודתית?? אני מניחה שאם היה מדובר בסבוראיה הרופא היה מציין זאת. אינני רופאה (סתם עוד אחת שסבלה מכל מיני בעיות עור) וחבל שאנשים שאינם רופאים מתיימרים לתת אבחנות ועוד באינטרנט. ייתכן ומדובר בסוג של אקזמה היכולה להתפרץ כתוצאה מלחץ מתמשך. במצב כזה ייתכן וגם סוגים מסוימים של מאכלים יכולים להחריף את הבעיה כגון פרי הדר, חלב פרה, ביצה, חיטה וצבעי מאכל. בכל מקרה תוסף של ויטמינים מסוג B, אבץ, ויטמין E יובש וחומצות שומן חיוניות יכולים לעזור. כדאי להתייעץ עם נטורופט. אולי כדאי לנסות להתחיל באיזה מולטי ויטמין לחיזוק. בנוסף לגבי משחה, להקפיד להזין את העור בקרם לחות טוב. אגב רוב בעיות העור אכן קשורות למצב נפשי. ירידה של 2 קילו לא אמורה לגרום לזה. אם את ממשיכה לשים את המשחה הסטרואידית, תזכרי שצריך לשים ממש מעט מאד-טיפונת למריחה, הכי מעט שאפשר.

05/12/2002 | 13:29 | מאת: רויטל ברמן

שרון יקירתי, ראשית, מאחר והשאלה נכתבה בפורום נטורופתיה, ולא בפורום רפואת עור, ההנחה היא שהשואלת מעוניינת לקבל חוות דעת על מצבה מאלה שאינם רופאים (אלא נטורופתים כמובן) או מבעלי נסיון עם מקרה דומה. זה מה שנקרא "פורום". שנית, מאחר והשואלת כתבה שאלה לפורום באינטרנט ולא הגיעה לטיפול אישי, אין לי (ולעונים אחרים כמותך שרון) אלא לתת "אבחנת-אינטרנט", אשר אין כל ויכוח ששוויה פחות באופן משמעותי לעומת אבחנה שבוצעה אחרי פגישה עם אותה אישה ותשאול מלא. זהו אופי המדיה הזו וכל השואל בו יודע זאת. שלישית, גם את, שרון, נתת את אבחנתך וטיפול מלא, ואת אינך רופאה וגם לא נטורופתית. לסיכום, צר לי לומר כי לעניות דעתי את היומרנית. אם לא מוצא חן בעיניך פעילותו של הפורום אינך חייבת להשתתף בו.

05/12/2002 | 09:49 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

הי מירב הרופא שלך צדק. לא ניתן להפריד בין הגוף והנפש. מתחים, לחצים.....מוצאים ביטוי גופני. טיפול קינסיולוגי יאבחן ויטפל בגורם ליובש. יעזור. ללא תרופות וכמו כן ישפר את איכות חייך הכללית.

05/12/2002 | 14:37 | מאת: מירב

אני מאזור ב"ש למי אני יכולה לפנות עמנ לקבל יעוץ/טיפול

05/12/2002 | 10:31 | מאת: לילך נהרי

מירב שלום בסבוראה בדרך כלל מופיעים קילופים של העור עם עור שמנוני בפנים ובקרקפת. השאלה היא - היכן מופיע העור המקולף והיבש בגוף?

05/12/2002 | 14:40 | מאת: מירב

אך ורק בפנים במצח ובסנטר

08/12/2002 | 14:06 | מאת: מירב

לכל האנשים שענו לי לשאלתי ראשית תודה רבה. ושנית אין לי ספק שהרופא שאיבחן את הבעיה בעור צדק. הוא ידע בדיוק במה מדובר ותרופה שקיבלתי-בטאקרוטן דילואטד (מקווה שלא טעיתי בשם) אכן עזרה לי מאוד. מה שרציתי לדעת הוא רק לגבי תחליף צמחי למשחה זו שאינו מכיל סטרואידים. תודב לכולם

מנהלי פורום נטורופתיה