גיל המעבר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/12/2002 | 18:50 | מאת: רחל

שלום רב, אני בת 55, עד לפני שבועיים לקחתי טיפול הורמונלי חלופי במשך למעלה מ 5 שנים. כאמור לפני שבועיים בעצת הרופא הפסקתי לקחת את התרופה, והמחזור פסק. רציתי לדעת איזה תוספי מזון טבעיים מומלץ לקחת כעת, אני יודעת שסויה טובה, חוץ מזה איני יודעת כלום, אבקש להמליץ לי על תוספי מזון שיכולים להיות תחליף הורמונלי טבעי. תודה רחל

03/12/2002 | 07:52 | מאת: לילך נהרי

רחל שלום קודם כול חשוב שתקחי סידן 1000 מ"ג ליום מסוג ציטרט ורצוי שיבוא בפורמולה עם ויטמין D ומגנזיום. כול המרכיבים הללו גורמים לספיגה טובה יותר של הסידן. חשוב מאוד לאכול מוצרי סויה כגון טופו וטמפה. יש אפשרות לקחת תוסף של סויה, למרות שהוא מכיל מרכיב אחד, איזופלאבונים, ואילו המזון מכיל הרבה מרכיבים נוספים, ולכן יותר עדיף. אותם איזופלבונים נחקרו ונמצא כי הם דמויי אסטרוגן ולכן ממתנים את תופעות גיל המעבר (הבעיה בגיל המעבר היא שכמות האסטרוגן יורדת ולכן כול הסמפטומים). אמליץ לך גם על צמח הנקרא BLACK COHOSH שהוא צמח ספציפי בעזרה להתגבר על הסמפטומים של גיל המעבר. כמו כן שמן נר הלילה כתוסף יכול לתת קצת שמנוניות לעור ולאזן את הגוף הורמונלית. במידה ונוצר יובש בנרתיק אפשר לשמן עם שמן ויטמין E או שמן זית מכבישה קרה. מומלץ מאוד לאכול הרבה סיבים תזונתיים, הנמצאים במזון מן הצומח (ירקות, פרות, דגנים מלאים, קטניות) ולהפחית את צריכת מוצרי החי (בשר, עוף, מוצרי חלב, חמאה). תזונה זו יכולה גם לשפר את מאזן האסטרוגן בגוף ולמנוע סמפטומים. במידה ואת לא סובלת מבעיות גופניות אחרות ולא לוקחת תרופות באופן קבוע שאינני יודעת עליהם, אלו ההמלצות שלי. 0

מנהלי פורום נטורופתיה