הופעת פצעים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/11/2002 | 13:52 | מאת: רונית

שלום, אני בת 27, ולוקחת גלולות למעלה מעשר שנים. לאחרונה הפזקתי לקחת גלולות, היות ואנחנו מעונינים להיכנס להריון. עם הפסקת הגלולות הופעו על פני פצעים ופצעונים רבים. מה אפשר לעשות (בהתחשב בכך שאני מקווה בעוד מספר חודשים להיכנס להריון)? תודה!

25/11/2002 | 16:12 | מאת: רויטל ברמן

שלום רונית, התפרצות האקנה מצביעה על חוסר איזון הורמונלי, אשר היה קיים אצלך לאורך כל השנים אך הוסווה בשל נטילת הגלולות (האם לפני שהתחלת לטול גלולות סבלת מאקנה ?). הפתרון הוא איזון הורמונלי, אשר ניתן להגיע אליו בדרכים טבעיות ע"י שינוי התזונה - בראש ובראשונה הורדת סוכר, שומן מהחי (בשר, ביצים, גבינות - בעיקר גבינות שמנות) ובנוסף הורדת מזונות שמנים, מטוגנים ו"מרעילים" (חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, חומרים משמרים, מונוסודיום-גלוקונאט וכו'). מומלץ להתחיל לצרוך חומצות שומן מסוג גאלא ואומגה-3 (מצויים בדגי ים צפוני, זרעי פשתן או שניתן לקחת כתוספי מזון). בנוסך רצוי שתתחילי לעסוק בפעילות גופנית קבועה (אם אינך עושה זאת כיום), גם לשחרור מתחים - גורם המשפיע על אקנה, וגם כדי להמריץ את תגובת הגוף לתזונה החדשה, לאפשר לו להתנקות מהרעלים יותר ביעילות. ישנם גם צמחי מרפא מצויינים אשר תוכלךי לקבל באם תזונה מוקפדת לא תסייע לך. לשם כך עלייך לפנות לייעוץ נטורופתי. בהצלחה.

26/11/2002 | 13:26 | מאת: רונית

מנהלי פורום נטורופתיה