איזופלבונים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/11/2002 | 00:09 | מאת: שרה

האם יש חשש לנטילת איזופלבונים וא"כ האם חשש זה קיים גם לגבי צריכת מוצרי םויה בתדירות גבוהה? אשמח לשמוע את תשובותכם המקצועי.

22/11/2002 | 08:49 | מאת: לילך נהרי

שרה שלום כחלק מהמזון אין חשש לצרוך סויה ומוצריה ורצוי כמה שיותר. השאלה מתחילה כשצורכים תוסף. אני לא חושבת שיש תשובה חד משמעית על זה. חברות הויטמינים לא ממליצות לנשים נוטלות הורמונים או נשים שהרופא אסר עליהם ליטול הורמונים (מסיבה של עבר סרטני או בעיה אחרת) ליטול תוסף של איזופלבונים. אני הייתי ממליצה להשתדל לאכול את המזון העשיר באיזופלבונים, מכיון שבמזון ישנה פעילות סינרגיסטית, ישנם הרבה חומרים נוספים שפועלים יחד, שאי אפשר לקפסל (השלם שווה יותר מסכום חלקיו). המזון הכי עשיר באיזופלבונים: מוצרי סויה מותססים (מיסו, טמפה) בריכוז הכי גבוה, פולי סויה, חלב סויה וטופו בריכוז הנמוך. רצוי לאכול הרבה פירות וירקות, אך בייחוד ירקות עליים ו: שומר, סלרי, פטרוזיליה, סויה, אגוזים, דגנים מלאים, תפוחים, אלפלפה, זרעי פשתן, וזרעים בכלל. כולם מכילים הרבה פיטואסטרוגנים, בעלי אותה פעילות כמו האיזופלבונים.

22/11/2002 | 09:51 | מאת: דלית

רציתי לדעת בבקשה אם ב-זירעי פישתן יש כמות גדולה של ליזין?וגם אם ב-אם לוקחים אסידופוליס -האם הוא מאפשר יצירת b12 במעיים?תודה.

מנהלי פורום נטורופתיה