שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/11/2002 | 18:24 | מאת: נועה

שלום רב יש לי שתי שאלות, בבקשה: 1. ביתי הקטנה היא בת שנה - רגישה לחלב מיום היוולדה (פעם ניזונה מנוטרמיגן והיום לא מקבלת יותר פורמולות, גם לא מסכימה לקבל פורמולה צמחית). פעם ביום היא שותה (לאחר שאני מרתיחה לה - מפחדת מחיידקים) משקה וניל של אלפרו=250 מ"ל. ברצוני לדעת- איך אוכל להשלים לה את כמות הסידן ? בנוסף, היא אנמית, הרפואים ממליצים על כבד ובשר בקר (חוץ מטיפות שהיא מקבלת) איך אפשר לספק לה ברזל (לא מכבד ובשרים) 2. השאלה הנוספת הינה באשר אלי : אנני אוכלת כלל ירקות+פירות (מלבד כרוב מבושל) אני נוטלת וויטאמינים. אולם ברור לי שהדבר אינו ממש חיובי כיצד אני יכולה להשלים את תזונתי ממקורות אחרים (לא ירקות ופירות), אם בכלל? תודה רב

13/11/2002 | 08:19 | מאת: לילך נהרי

נועה שלום 1. המקור הגרוע ביותר לסידן זה מוצרי חלב, כך שביתך יודעת מה טוב לה. מוצרי חלב מכילים לא רק הרבה סידן כי אם גם הרבה זרחן, מינרל נוסף, שגורם להפרשת הסידן הן בשתן והן בעצם. המקורות המומלצים לסידן הן דווקא מן הצומח - עלים ירוקים כגון חסה, ארגולה, כרוב וכו', טחינה, שומשום, פירות כגון תאנים, תפוזים. כמו כן בסויה ומוצריה ובשקדים, אגוזים וגרעינים, שלא מתאימים לנו במקרה הזה. הייתי ממליצה לך לתת לבתך תוספת של ויטמינים ומינרלים, בעיקר בגלל האנמיה. ישנם מולטי ויטמינים הבאים בסירופ. שימי לב שאינם מכילים סוכר או אספרטיים. 2.אין תחליף לפרות וירקות! אני ממליצה לך "להתאהב" לפחות בירק ופרי אחד, אפילו להכניס לאפיה כמו עוגת תפוחים. חשוב מאוד לאכול קבוצת מזון זו. במידה ואין סיכוי שתעשי זאת אני ממליצה לך לאכול אוכל מלא וטבעי ולא מעובד כגון אורז מלא, קמח מלא, קינואה, דוחן, כוסמת (סוגים של דגנים) ודגי ים צפוני (בקלה, סול, טונה, מקרל, הליבוט וסלמון). בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה