אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/10/2002 | 22:13 | מאת: אור

האם יש דרך לטפל באבנים בכיס המרה בכדי להמנע מניתוח?

29/10/2002 | 08:21 | מאת: לילך נהרי

ישנה דרך להמנע מאבני כיס מרה, אך אני לא יכולה להבטיח שדרך זו תביא להתמוססות האבנים הקיימות, אך אפשר לנסות. ידוע היום כי רוב אבני המרה נגרמות בגלל תזונה מערבית. האבן נוצרת כאשר מרכיב של מיץ מרה, אשר בדרך כלל מתמוסס, הופך רווי יתר על המידה ושוקע. מה גורם לאבני מרה? כולסטרול שהופך לבלתי מסיס, נוצרת התגרענות, אבנים והתרחבות כיס המרה. הכולסטרול הופך בלתי מסיס מכיוון שהריכוזים היחסיים בין כולסטרול, חומצות מרה, לציטין (פוספטידולקולין) ומים לא טובים. הסיבות שזה קורה: תזונה עתירת שומנים ודלה בסיבים. טיפול: העלאת כמות הסיבים התזונתיים (הנמצאים בירקות, פרות, דגנים מלאים, קטניות) והקטנה של מזון מן החי. הורדת צריכת הסוכר, שתיית 6-8 כוסות מים היום. כדאי לבדוק אם ישנה אי סבילות למזון מסוים (המזונות האלרגניים הם: חיטה, מוצרי חלב, ביצים ועוד) אך כדי לבדוק זאת צריך יחד עם נטורופת לעשות דיאטת "אלימינציה ואתגר" שבה מורידים כול פעם מרכיב מסוים מהתזונה ובודקים כיצד זה משפיע. ישנם גם צמחי מרפא שיכולים לעזור, אך לזה הייתי ממליצה ללכת לטיפול אצל נטורופת או הרבליסט. צמחים שתומכים כבד: טרקסקום, סיליבום מרינום, סינרה וכורכום. מומלץ להשתמש. תוספי מזון מומלצים: ויטמיני E ו- C מכיוון שחוסר בהם עלול לגרום לאבני מרה, גורמים ליפוטרופיים, מאזנים את המטבוליזם של השומן:כולין, מתיונין, בתאין, ח.פולית, B12.

02/11/2002 | 14:42 | מאת: אהרוניBIOMAGNETICS

אפשר לטפל באבנים כיס המרה בעזרת ביומגנטים לפרטים חיזרי אלי בדוא"ל

מנהלי פורום נטורופתיה