תרופות.......

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/10/2002 | 18:04 | מאת: רני

שלום רב, האם יש סיכון או אי יעילות מנטילת כמוסות גאבה עם תרופה פסיכיאטרית בשם פבוקסיל? תודה רבה!!

23/10/2002 | 23:06 | מאת: לילך נהרי

למרות שאיני מכירה את התרופה הספציפית, לא אמליץ לך לשלב בין התרופה לתוסף מזון, אחד עלול להתנגש בשני

24/10/2002 | 21:30 | מאת: מאי - תזונאית

פבוקסיל הינה תרופה נוגדת דיכאון המגבירה את הניצול החוזר של הסרוטונין במוח. זאת אומרת: יותר מוליך עצבי בשם סרוטונין = פחות דכאון, שיפור במצב הרוח ויציבות רגשית. אחד מתופעות הלוואי של הפבוקסיל - הפרעות בשינה. GABA עובדת במנגנון של הרגעה - זוהי חומצה אמינית שאמורה להימצא בגופינו בכמויות מסויימות, ותוספת של גאבה מגבירה את הרצפטורים במוח לגאבה ואת השפעתה של חומצה אמינית זו. את הגאבה אפשרי לשלב עם פבוקסיל ותרופות אנטי דכאוניות ממשפחה זו (SSRI) בזהירות מירבית ורחוק אחד מהשני במרווח של 4-6 שעות. הגאבה מומלצת בשעות הערב על מנת למנוע את תופעת הלוואי העיקרית של הפבוקסיל - הפרעות בשינה. את הגאבה מומלץ ליטול בתוספת B6, אינוזיטול וB3 המשפרים את הספיגה והופכים את הגאבה לפעילה ופוטנטית. ויש רק חברה אחת שיש לה את התרכובת הזו - TWINLAB. מתנצלת מראש על הפרסומת בפורום אבל זו הפורמולה המקצועית ביותר שקיימת בשוק תוספי המזון של GABA. ושוב - בזהירות מירבית ולא לעבור את המינון המומלץ המצויין על גבי האריזה.

מנהלי פורום נטורופתיה