מולטיויטמינים, מיכסה ממולצת?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/10/2002 | 17:11 | מאת: הדס

שלום 1. גילי מעל 40 , אני נוטלת כמעט כשנתיים מולטיויטמינים לנשים של דרך חיים שהוא מועשר בסידן ברזל ואבץ. סידן 450 מ"ג ויטמין D3 400 י.ב לאחרונה קיבלתי במצורף מולטי קל מועשר בסידן + D . סידן 600 מ"ג ו D3 200 י.ב . שאלתי האם נטילת הכמוסה הנוספת לא תעלה על המיכסה הממולצת של סידן וויטמין D3? אני רוצה לציין כי איני אוכלת מוצרי חלב מלבד יוגורט ומשתדלת לאכול טחינה ומוצריה. 2. אני מעונינית להיכנס להריון ונאמר לי שכדאי ליטול חומצה פולית. האם כדאי להוסיף כמוסה פולית בנוסף למה שיש במולטיויטמינים? הרבה תודה

19/10/2002 | 22:08 | מאת: רויטל ברמן

שלום הדס, ראשית לשאלתך, אם אין לך בעיה של אבני כלייה או כל מחלה כלייתי אחרת לא צריכה להיות בעיה עם התוספים שציינת, אבל, נשאלת השאלה למה את בולעת ויטמינים כל כך הרבה זמן ? תזונה עשירה בסידן בכלל לא חייבת להיות ממוצרי חלב, זוהי שטות ואמונה תפלה, תאכלי: טחינה (טחינה מלאה בלבד !! לא הטחינה הגולמית הרגילה שלא מכילה סידן !!!), סרדינים (המכילים פי 3 סידן מיוגורט וגבינה), ירקות (סלרי ופטרוזיליה לדוגמא מכילים פי 2 ויותר מגבינה וחלב, כרוב, ברוקולי, חסה, במיה ועוד...), אגוזים ופירות יבשים (תאנה מיובשת מכילה יותר סידן ממוצרי חלב, שקדים ואילסרים פי 2 ומעלה). לתזונה עשירה בברזל, תאכלי: חסה וירקות עליים ירוקים, בייחוד חלמית שמפוצצת בברזל מעבר לכל פרופורציה, אגוזים וזרעים וכן, גם קצת עוף ודגים - למה לא ? אין צורך, אני חוזרת א-י-ן צ-ו-ר-ך לקחת שנים ויטמינים ומינרלים בכדורים אם אוכלים טוב. אני במקומך הייתי לוקחת רק חומצה פולית 400 מק"ג וויטמין E 400 מק"ג (אלא אם כן את סובלת מלחץ דם נמוך או בעיה רפואית, במידה וכן את צריכה יעוץ יותר מקיף). בהצלחה.

20/10/2002 | 02:15 | מאת: לרויטל

מהי אותה חלמית שמפוצצת בברזל אותה הזכרת בתשובתך בתודה, רונה.

20/10/2002 | 19:50 | מאת: הדס

ראשית תודה על תשובתך. אני לוקחת ויטמינים כי התזונה שלי גרועה, למיטב הבנתי. לאכול, ובמיוחד לאכול נכון, זה טירחה בשבילי. לכן החלטתי לקחת ויטמינים. בד"כ אני אדם בריא. טפו טפו... לשם מה ויטמין E שהצעת לי? שוב תודה

מנהלי פורום נטורופתיה