מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/10/2002 | 12:49 | מאת: קירה

אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר לגבי מוצרי חלב. שמעתי שלילדים עד גיל 5 זה לא מזיק, שמעתי שקוטג' לא מזיק, שמעתי שרק אלה שרגישים ללקטוז צריכים להימנע או להוריד ושמעתי שלכולם זה מזיק. אז מה נכון? וחלב עזים - מותר לכולם?

05/10/2002 | 21:25 | מאת: רויטל ברמן

הי קירה, אני לא ממליצה בכלל על צריכת מוצרי חלב, ובעיקר (!) לא לילדים. מוצרי החלב של היום עשירים בשאריות אנטיביוטיקה, תרופות והורמונים הניתנים לפרות, ההרכב שלהם לא מתאים לצרכי הילד וקשה לעיכול, ויוצר הרבה פעמים בעיות עיכול לילדים (וגם למבוגרים) המתבטאים בכאבי בטן ושלשולים, ולעיתים בבעיות אלרגיות חמורות יותר המתבטאות בפריחות, גרד, קשיי נשימה ועוד. מבין מוצרי החלב הפחות גרועים הם חלב עיזים, חלב אורגני (המבוסס על פרות שהואכלו במזון אורגני ולא קיבלו תרופות והורמונים), לבנה ויוגורט ביו. כמובן שאם יש רגישות ללקטוז יש להמנע ממוצרי חלב לחלוטין. בכל מקרה ישנם תחליפים כגון חלב אורז, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל וחלב סויה (גם כן לא לתת לפני גיל שנתיים בערך). שבוע טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה