גוש לגבר מתחת לפיטמה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/09/2002 | 22:42 | מאת: אפרת

לבחור בן 18, בבדיקת אוטרה סאונד (בעקבות תלונה), נמצאה תוספת של ריקמה היפואקוגנית בקוטר 19 מ"מ מתחת לפיטמה בצד שמאל. כואבת במגע. תמונה דומה, יותר קלה, ללא תחושה במגע , בגודל 14 מ"מ בצד ימין. אין עדות לגוש סולידי או ציסטי. האם התופעה מוכרת? האם יש המלצות לטיפול? הומלץ על ידי דיאטנית על כמוסה המורכבת מ: תמצית סויה +פיטואסטרוגנים: איזופלונים מסויה, דונאג קוואי, קוהוש שחור וענבי דוב. מה דעת המומחים? בתודה מראש, אפרת

05/10/2002 | 20:13 | מאת: רויטל ברמן

שלום אפרת, דעת ה"מומחים" היא בראש ובראשונה לגשת לרופא עור או אנדוקרינולוג ולוודא שהגוש לא מהווה סכנה לבחור. אחרי אבחנת רופא מומחה ושלילת בעיות אחרות, אפשר להמשיך הלאה עם רפואה נטורופתית לטיפול בבעיה. אני לא מסוגלת לתת אבחנה על סמך מידע מצומצם זה, חסר לי הרבה מידע על מצב בריאותו של הבחור, תרופות שהוא לוקח, תזונתו, פעילות גופנית וכו'. הניחוש הטוב ביותר שלי (ובכ"ז ניחוש גרידא) הוא חסימה לימפתית או דמית, אשר קשורה בתזונה "טוקסית" (המון כימיקלים במזון/שתייה, עישון וכו'), בחוסר פעילות גופנית (פעילות גופנית ממריצה את הדם ונוזל הלימפה וע"י כך מייעלת את תפקודם בגוף), אולי זיהום ויראלי בעבר (או בהווה). קשה לדעת, יש צורך להמשיך בבדיקה רפואית של הגושים קודם כל. אני אשמח אם תעדכני אותי בתוצאות הבדיקות. לבריאות ובהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה