איזופלבון וגיל המעבר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/09/2002 | 23:12 | מאת: שוש

שלום אני בגיל המעבר אחרי הוצאת שחלות. לא מעונינת ב HRT ולכן נוטלת כדורי סויה .השאלה: מה המינון המומלץ של איזופלבון ליום ?יש מוצרים המכילים 50 מיליגרם לכמוסה וכאלה שמכילים גם 80 מיליגרם לכמוסה כמה צריך לקחת ליון כדי שיהיה אפקט ומה המינון המקסימלי המומלץ תודה רבה מראש

30/09/2002 | 21:40 | מאת: רויטל ברמן

שלום שוש, ההמלצה לגבי סויה היא 50-70 ג' ליום. ההמלצה היא לאכל את מוצרי הסויה השלמים - פולי סויה קלויים/מבושלים, טופו, חלב סויה - במקום הכמוסות. לסויה עצמה יש ערך מוסף מלבד האיזופלבונים של סיבים-תזונתיים, של ליגננים (גם בעלי אפקט פיטואסטרוגני, אנטי-סרטני ואנטי-ויראלי), פיטוסטרולים (שוב בעלי אפקט פיטואסטרוגני), ספונינים (נוגדי חימצון, מורידים רמות כולסטרול, אנטי-סרטניים), חומצה פיטית (נוגד חימצון). לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה