ניקוי השחלות מהצטברות דם.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/09/2002 | 22:26 | מאת: אילנה

אני בת 49 בעלת מחזור לא סדיר,אחרי אולטרה סאונד של אגן הקטן נאמר לי שיש לי הצטברות דם או ציסטתה בשחלה. אבקש להמליץ לי על תרופה טבעית שתוכל לנקות לי את הצטברות הדם מסביב לשחלה. בכבוד רב: אילנה.

30/09/2002 | 21:18 | מאת: רויטל ברמן

שלום אילנה, הנטורופתיה היא איננה רפואה סימפטומטית ואין לי תוסף מזון לניקוי הצטברויות דם סביב השחלה. מה שאת יכולה לעשות אם את מתעניינת באלטרנטיבה לטיפול, זה לגשת לאבחון נטורופתי. יש צורך בתמונה רחבה יותר ממה שנתת ע"מ לנסות להבין את הגורם לחוסר האיזון ולטפל בו (תפקודי הכבד, התירואיד, מאזן הורמונלי, תפקוד מערכת העיכול ופקטורים אחרים). במקרים רבים ציסטות בשחלה נוטות להתכווץ בתקופת המנואופזה באופן טבעי בין כה וכה, אך שוב - עליי להבין את מצבך ההורמונלי קודם. לאיזון הורמונלי יש צמחי מרפא מצויינים ושינוי תזונתי הוא חשוב - אכילת יותר מזונות המכילים פיטואסטרוגנים כמו סויה, הפחתה בצריכת חומרים ממריצים (קפה, תה, קקאו ושוקולד, קולה), שינוי במאזן צריכת השומנים (פחות שומנים מהחי ויותר שומנים אומגה 3 ו - GALA) לכיוון תזונה צמחונית יותר. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה