אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/09/2002 | 11:56 | מאת: ניבה

אני מבקשת לשאול איזה חומרים טבעיים יכולים לזרז ריסוק אבנים בכליות. זאת לאחר בירור רפואי יסודי כאשר התברר שהם קטנות מדי לריסוק, ובכל זאת הן מציקות.. שמעתי על פטרוזיליה כיעילה. האמנם? אודה על עצתכם.

27/09/2002 | 14:22 | מאת: אבי

שלום רב מבקש התיחסות לאותו סוג בעיה ולטיפול ע"י אמצעים טבעיים בכיס המרה ? תודה מראש אבי

28/09/2002 | 11:36 | מאת: רויטל ברמן

שלום ניבה, אני אצא מנקודת הנחה שמדובר באבני סידן, מאחר ולא אמרת אחרת ואלה האבנים השכיחות ביותר. אני אצא מנקודת הנחה נוספת, מהסיבות שפורטו לעיל, שאינך סובלת ממחלות מטאבוליות כגון תת פעילות של בלוטת התריס, ציסטין בשתן, עודף ויטמין D , תסמונת חלב בסיס, מחלת עצב הרסנית, תסמונת קושינג וכו'. מה שמשאיר אותנו עם הגורמים השכיחים לאבני כלייה: -כמות שתייה לא מספקת לאורך תקופה ארוכה. -תזונה דלה בסיסים תזונתיים. -תזונה עשירה בפחמימות מזוקקות (סוכר) ואלכוהול, כמויות גדולות של חלבון מהחי (בשר, חלב, גבינות) ושל שומן. -צריכת תוספי ויטמין D או סידן לאורך זמן. הטיפול התזונתי (מאוד יעיל כשהאבנים קטנות עדיין, כמו במקרה שלך): -לשתות הרבה מים נקיים (לא מהברז). -להגביל בתזונה צריכה של: מלח, סוכר ואלכוהול, קופאין, חלבון מהחי (בשר, חלב, גבינות), שומן, סידן. -לאכול יותר: סיבים תזונתיים, עלים ירוקים, פחממות מורכבות, שעורה (למשל גריסי פנינה), תירס, כוסמת, סויה, אורז מלא, אבוקדו, בננה, תפו"א. -מרק פטרוזיליה. -זקן תירס (חליטה). בנוסף, אם את נוטלת תרופות סותרות חומצה לקיבה יש להפסיקם. אחרי כמה חודשים האבנים יתמוססו אם תבצעי את ההוראות האלה. לבריאות.

28/09/2002 | 20:24 | מאת: ניבה

לרויטל ברמן, תודה רבה על תשובתך המפורטת והמועילה.

מנהלי פורום נטורופתיה