סלק - מה התועלות ?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/08/2002 | 22:42 | מאת: רינה

שלום רב לכולכם! מה התועלות שיש בסלק ? תודה על התשובות

13/08/2002 | 23:17 | מאת: גוני

סלק מכיל ליקופן שהוא חומר אנטי אוקסידנטי הסלק ממריץ את פעילות הכבד ועוזר לו לסלק את הרעלים מהגוף בצורה מהירה יותר הסלק עוזר לסדר את היציאות הוא בריא מאוד עובדה הצרפתים אוכלים אותו כל יום בארוחת הצהרים.

13/08/2002 | 23:50 | מאת: רויטל ברמן

שלום רינה, הסלק עשיר מאוד במגוון רחב של מרכיבים: •פוליפנולים – (בעיקר בקליפה) מונע-חמצון שומנים ומגן בפני סרטן. •לציטין – משפר חילוף חומרים של שומנים, מפחית יתר שומנים בדם, עוזק לזכרון וריכוז. •חומצות שומן בלתי רוויות כמו: אומגא 3 ואומגא 6 שהן רב בלתי רוויות וחומצה אולאית שהיא חד בלתי רוויה. חומצות שומן אלה תורמות לצמצום תחלואת לב וכלי דם. •בטאין – קשור לצמצום והורדת רמות הומוציסטאין, וע"י כך צמצום תחלואת לב וכלי דם + שיפור של הפרשת וייצור מיצי מרה. הסלק הוא משלשל. •הסלק עשיר בברזל – נחשב כמזין דם ברפואה העממית. עפ"י דוקטרינת החתימות בגלל צבעו האדום הסלק נחשב כמחזק דם. •B6, B12 וחומצה פולית – כל המרכיבים המורידים רמות הומוציסטאין (שוב, הורדת מחלות לב). •סיבים תזונתיים. פעילות הסלק: •טיפול תומך לצמצום תחלואת לב וכלי דם. •משלשל – טוב לעצירות כרונית כמשפר יציאות ומצמצם סיכון להתהוות סרטן המעי הגס. •מוגדר כתומך בכבד.

14/08/2002 | 22:33 | מאת: רינה

תודה רבה רבה על התשובה המחכימה. עזרת לי מאוד. האם את מכירה מתכון קל להכנה ? שוב , תודה

מנהלי פורום נטורופתיה