בלוטת הלימפה-חומר טבעי?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/07/2002 | 19:14 | מאת: קרן

לבעלי בלוטת לימפה מוגדלת ,בבדיקות שערך במסגרת קופ"ח נמצא כי קיים גוש שפיר בבלוטת מגן , מאחר והגוש שפיר , בעלי במעקב בלבד ללא טיפול תרופתי\כירורגי האם קיים חומר\מזון אשר מחזק את המערכת החיסונית ומטהר את הגוף מפני זיהומים? תודה מראש קרן

22/07/2002 | 23:33 | מאת: רויטל ברמן

קרן שלום, ישנם הרבה שיטות לחזק את מערכת החיסון. אני אתמקד במה שקשור ישירות להרת (בלוטת המגן) והלימפה. חיזוק ההרת ע"י תזונה או תוספי מזון: 1. צריכה נאותה של אנטי אוקסידנטיים, במיוחד ויטמין C, קרטנואידים, ויטמין E, אבץ וסלניום, משום שבלוטת ההרת רגישה במיוחד לנזקי חמצון. 2. צריכה של ויטמין 6B החיוני לייצור ותפקוד תקין של הורמוני הבלוטה (כמו גם ויטמין C ואבץ). 3. יש הנותנים תמציות בלוטת הרת מבע"ח להגברת פעילות הבלוטה. אני אישית לא אוהבת טיפול זה למרות שהוא כבר נבדק ונתמך ע"י מספר ניכר של מחקרים קליניים. ע"מ לשפר את התפקוד הלימפתי יש להגביר את הזרימה של נוזלי הלימפה באמצעות פעילות גופנית סדירה ונשימה סרעפתית (תרגילי נשימה עמוקה יומיומיים "אל הסרעפת"). ישנם גם מסג'ים לימפתיים. ישנם גם צמחי מרפא רלוונטיים כגון האכינציאה (לא מומלץ לשימוש כרוני אלא רק בזמן זיהום) וג'ינסנג קוראני (לא לקחת ג'ינסנג ללא מרשם ממטפל מוסמך בצמחי מרפא, וזאת לאחר אבחנה שלו/שלה). תמיד רלוונטי: אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ועשירה ברכיבי מזון חיוניים ושלמים, פעילות גופנית באופן סדיר, שתיית מים מספקת, שינה טובה ומספקת והמנעות מלחצים הוכחה כמגבירת חיסון בכל הרמות. כל טוב ובריאות שלמה.

23/07/2002 | 12:04 | מאת: ד"ר שפירא

בלוטת ההרת = תימוס בלוטת המגן = בלוטת התריס = תירואיד לכל השאר אין טעם להתייחס מכיוון שהבסיס רעוע.

מנהלי פורום נטורופתיה