חומרים טבעיים מרגיעים-אנרגטיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/07/2002 | 10:31 | מאת: מיקי

שלום, אני מחפשת שמות (ואיפה אפשר להשיג) של חומרים טבעיים בעלי השפעה חיובית על האדם (מרגיעים ו/או מעוררים). אסור שחומרים אלה יהיו בעלי השפעה ממכרת והם חייבים להתאים לכל האנשים (כלומר, גם חולים במחלה מסוימת, מותר להם השימוש בחומרים אלה). אודה מראש על כל עזרה (שמות של חומרים, איפה קונים, ידע וניסיון אישי וקישורים).

22/07/2002 | 23:11 | מאת: רויטל ברמן

מיקי שלום, שאלתך רחבה מידי. אין דבר כזה חומר שהשפעתו חיובית על כל אדם. חומר מרגיע יכול לעשות שמות באדם עם נטייה לדכאון, לחץ דם נמוך או ויטאליות נמוכה למשל ולהיות מציל חיים עבור אדם אחר, וחומר מעורר (לדוגמא השורש ג'ינסנג) יכול לעזור מאוד לאדם עם אנרגיה ירודה אך לגרום למתח, גלי חום ודפיקות לב לאחר. את מוזמנת לצמצם את השאלה. יום טוב.

23/07/2002 | 15:04 | מאת: מיקי

שלום רויטל, אנסה לצמצם את השאלה. אני מחפשת חומרים טבעיים חוקיים בעלי תכונות בדוקות לשיפור מצב-רוח (למרומם יותר). האם ידועים לך שמות של צמחים וחומרים טבעיים אחרים חוקיים המקיימים איפיון זה? אודה לך על כל הפניה לאתר ששם מוסבר נושא החומרים הטבעיים והצמחים והשפעותיהם. תודה מראש.

מנהלי פורום נטורופתיה