תזונה לאי ספיקתכליות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/07/2002 | 14:24 | מאת: אורי

האם תוכלו להמליץ לי על תזונה מתאימה לחולי אי ספיקת כליות כרונית ? תודה מאורי

15/07/2002 | 19:09 | מאת: רויטל ברמן

שלום אורי, 1) הנקודה הקריטית ביותר היא מיעוט בחלבונים, אשר תוצרי הלוואי של פירוקם בגוף מעמיסים על הכליות: נסה להמנע כמה שיותר מבשר/עוף/מוצרי חלב ואם כבר חלבונים לך על דגים וקטניות שאינם מכילים בדר"כ רעלנים נוספים כגון הבשר (שוב - באופן מבוקר ולא הרבה). 2) הנקודה הקריטית השנייה והלא פחות חשובה היא "רעלים" - חומרי הדברה (תאכל מזון אורגני), חומרי שימור, חומרי טעם וריח, סוכרזית, צבעי מאכל ושאר מזון מעובד למינהו (כשאתה מביט ברשימת המרכיבים הארוכה של מזונך ולא מזהה את רובם). 3) אלא אם כן אתה מטופל בקומאדין או כמויות גדולות של מדללי דם אחרים (למשל אספירין) רצוי שתאכל הרבה ירקות עליים ירוקים (ואורגניים - אולי תגדל בבית עציץ) ובכלל ירקות ופרות בשפע, אשר עוזרים לניקוי הכבד ולשיתון, אינם מכבידים בתוצרי הלוואי שלהם על הכלייה ומוסיפים בריאות, חוסן, ויטמינים ומינרלים שיעזרו לך להתמודד עם מצבך הרפואי. 4) תזונה בריאה ונקייה - דגנים מלאים, אגוזים, גרעינים, זרעים, פרות יבשים (אורגניים) וכיוצ"ב. 5) לא לשכוח לשתות מים (לא מהברז), אבל לא להגזים גם בזה. כל טוב והמון בריאות ואריכות ימים.

15/07/2002 | 23:49 | מאת: אורי

מנהלי פורום נטורופתיה