תוספים למחלת הקרוהן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/07/2002 | 14:47 | מאת: רונית

שלום רב, רציתי לדעת האם גלוטמין יעיל בטיפול במחלה ובכלל איך הוא פועל בגוף? בנוסף, מה זה קורציטין שהומלץ כאן לחולי קרוהן? וגם, האם ניתן לקנות בפארמים פורמולה מסויימת של צמחי מרפא נוגדי דלקת? אם תוכלי לתת לי שם. תודה, רונית.

05/07/2002 | 16:56 | מאת: רויטל ברמן

שלום רונית, גלוטמין היא חומצה אמינית אשר יחד עם האינזים גלוטמינאז מהווה מקור אנרגיה למערכת העיכול והמוח ומונעת הרס של תאי דופן מערכת העיכול. זה תוסף אפשרי אך פחות קלאסי מחומצה בוטירית אשר גם כן מזינה את תאי דופן המעי. בנושא קרוהן דנתי בעבר והנה קישור (שמביא לעוד קישורים) בנושא: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=28432&t=28411 הקוורציטין הוא תוסף-מזון (שנמצא כמובן גם במזון למשל בבצל סגול ותפוחי-עץ) של ביופלבנואיד אנטי-אלרגי, אנטי-דלקתי ואנטי-אוקסידנט המייצב את דופן המעי ומקטין חדירותו. מאחר והנטורופתיה רואה קשר בין קרוהן לאלרגיה-למזון תוסף זה רלוונטי, אך התזונה נשארת פקטור מספר 1 בשיפור המצב - המנעות ממזונות אלרגניים ודלקתיים והתרכזות במזון אנטי-דלקתי (ראי תשובתי לעיל עם פרוט התזונה הרצויה) לפני מתן קוורציטין. שבת שלום. לגבי פורמולת "מדף" של צמחי מרפא רלוונטיים, אני לא מכירה כזו, אך התבלינים כורכום, אגוז מוסקט, ציפורן, קינמון ובעצם כל התבלינים הארומטיים מתאימים באנטי-דלקתיים, אנטי-ספטיים ותומכי-מעי. להקלה: רסק תפוחי-עץ (מתפוח-עץ מבושל), חליטת זרעי פשתן (גם זרעי פשתן טחונהים טרי מצויינים כי מפחיתים נטייה דלקתית של הגוף).

מנהלי פורום נטורופתיה