תוספי מזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/06/2002 | 11:46 | מאת: נועה

שלום רב, הייתי רוצה לדעת אילו תוספי מזון (ויטמינים ומינרלים) צריכה ליטול בחורה כבת 26 אשר גובהה 167 ס"מ ומשקלה 47 ק"ג, כאשר היא כמעט ואינה אוכלת במשך היום וסדר יומה העמוס אורך כ 12 שעות לפחות? על תשובתך אודה מאוד, נועה

20/06/2002 | 22:35 | מאת: טובה

מה הם תופעות הלוואי השליליות של עודף לציטין בגוף?.

21/06/2002 | 11:49 | מאת: בובי

את חיבת לסדר את סדר היום שלך ולפנות לך רבע שעה לארוחת בוקר ועוד 20 דקות לארוחת צהרים . גם אם את מאוד עמוסה אני מאמין שתוכלי למצוא את הזמן לארוחות ולהקפיד עליהם רצוי מאוד בשעות קבועות. את ממש על גבול האנורקסיה דבר שיכול לגרום לבעיות הורמונליות לטווח ארוך ולבעיות להכנס להריון. בעיות מחזור וכדומה. מה שהיתי ממליץ זה מולטי ויטמין של סולגר או של כל חברה אחרת . אך זה בנוסף לארוחות מסודרות ולא במקומם.

21/06/2002 | 15:58 | מאת: ראול

מלבד ויטמינים ומינרלים צריך בן אדם לקבל חומצות אמינו וחומצות שומן. בלעדיהם לא ניתן לחיות ולהיות בריא לאורך זמן

21/06/2002 | 18:27 | מאת: רויטל ברמן

נועה שלום, בובי וראול ענו לך נכון. אין תחליף לאוכל. את חייבת ויטמינים ומינרלים אך גם חלבונים (לבניית תאי-גופך והרקמות, למשל שריר, וגם לויסות והשתתפות בפעולות רבות בגוף כנשאים או חלק מתגובה ביוכימית), שומנים (אשר מהווים חלק גדול במיצי המרה המעכלים ומרכיבים את המעטה של כל צא ותא בגופנו ודואגים לשמור על שלמותם ובריאותם של התאים ומגנים עליהם מפני חיידקים, וירוסים, רעלנים ונזק חימצוני), פחמימות (הגוף, ובעיקר המוח ותאי הדם, זקוקים לפחמימות לשם אנרגיה ע"מ שהאדם יוכל לתפקד כמו שצריך ולהרגיש טוב) וסיבים (לתקינות העיכול, מניעת עצירות, מניעת סרטן והורדת שומני דם וסוכר כשאלה בעודף). מכיוון שאני מניחה שאינך אסטרונאוטית, תאלצי לאכול אוכל אמיתי ע"מ לקבל את כל זה, ולא יעזור בית-דין. אם את סובלת מהפרעת אכילה וקשה לך לאכול, אל תתביישי ופני לעזרה. הפרעות אכילה מאוד שכיחות בקרבנו למרבה הצער, וישנם גורמים רפואיים מיוחדים המטפלים באנשים (יש גם גברים רבים הסובלים מהפרעה זו) הסובלים מכך. את עוד צעירה ועתידך לפנייך. אני מקווה מאוד שתרגישי טוב ושתהיה לך בריאות שלמה. כל טוב.

22/06/2002 | 11:32 | מאת: אהרוני biomagnetics

תאמצי את ההמלצות תוספי מזון במקרה שלך זה בול שיט צריך לאכול בצורה מסודרת אפילו במנות קטנות את בצורת אכילה זו עלולה לפתח סוכרת ר"ל

מנהלי פורום נטורופתיה