תוסף מזון: איזופלבינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/05/2002 | 15:19 | מאת: דני

שלום, ברצוני לדעת יותר על היעילות של הכדורים בשם " איזופלבינים" של סולגר. האם לקיחת כדור אחד כזה ביום יכול להיות תחליף להורמונים שהרופאים ממליצים לקחת כאשר מתחיל גיל המעבר. אני לא רוצה לקחת הורמונים, לכן אני מחפשת תחליף ובחנות טבע המליצו לי על הטבלינות הנ"ל (סופר-סויה). מה דעתכם? האם אני צודקת לא לרצות הורמונים? והאם אנ יכולה להיות שקטה עם התחליף? תודה.

02/06/2002 | 23:15 | מאת: רויטל ברמן

דני שלום, ראשית, אני תומכת בהתנגדותך לקבלת תחליפי הורמונים לגיל המעבר, ומסיבות רבות. הורמונים אלה מהווים ורק פלסטר זמני לסימפטומים אשר לעיתים מגיעים בדרך הטבע בגיל המעבר. לאחר הפסקת נטילת ההורמונים (הלא לא ניתן לקחתם לנצח) חוזרים שוב הסימפטומים עד להסתגלות גוף האישה לאיזון החדש. נטילת ההורמונים טומנת בחובה סיכונים כגון סרטן השד וסרטנים אחרים, ויעילותו כביכול למניעת אוסטאופורוזיס ומחלות לב וכלי-דם הופרכה במספר מחקרים. האם תהיי "שקטה" עם תוספים ? השאלה היא האם תהיי שקטה עם הורמונים חלופיים... אם בכ"ז יש סימפטומים תזונה ותוספים יכולים לשפר מאוד את עוצמתם. צריכת עד כ - 50-70 ג' סויה ליום (לא חלבון סויה כמו טבעול אלא פולים שלמים - קלויים או מבושלים/טופו/טמפה/מיסו/חלב סויה), ו/או כף זרעי פשתן טחונים טרי (עשירים בפיטואסטרוגנים וגם באומגה-3) עד 3 פעמים ליום הם בעלי אפקט אסטרוגני מתון. רצוי להפחית בצריכת חומצות שומן רוויות. מבחינת תוספים התוסף שציינת ואחרים כמותו בהחלט יכולים לסייע, אך רצוי להכניס גם את השינוי התזונתי, בדרגה כלשהי. כמו כן התעמלות חשובה מאוד בגיל זה בגלל הסיכוי לאוסטאופורוזיס ובריאות הלב וכלי הדם. כל טוב והמון בריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה