קנדידה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/05/2002 | 14:32 | מאת: לי

לפני כחצי שנה אובחנה אצלי קנדידה בן מערכתית, קיבלתי טיפול נטרופתי שכלל אסידופולוס, חומצה קפרילית, קניצידין, אינט B1, אצות פלסמה, לתקופה מסוימת לקחתי גם טיפ ות ויטמין B, כמוסות שמן גאלא. בנוסף לכך גם עשיתי דיאטה לקנדידה, היום חזרתי לאכול כמעט רגיל. נשארו לי מספר תופעות שלא עברו כתוצאה מהטיפול, כמו לחה מרובה מדי פעם שיעולים, נזלת כרונית כמעט ללא הפסקה, נשירת שיער ועייפות. החלטתי לחזור לדיאטת קנדידה, איזה בדיקות אני צריכה לעבור על מנת לדעת מה חסר? ולאחר מכן איזה תוספים כדאי לי לקחת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2002 | 17:24 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום לי שאר התסמינים שלא עברו כדברייך יתכן ואינם קשורים כלל לקנדידה. נזלת כרונית יכולה להיות בעייה אלרגית עונתית ולא בעייה אשר מקורה בזיהום פטרתי. חולשה כללית אינה ביטוי של קנדידה. העניין מסובך ותלוי בשורה של גורמים אשר חלקם ניתן לאתר בבדיקות וחלקם לא. אין תשובה חד משמעית. בברכה רמי מור

13/05/2002 | 17:25 | מאת: שושי

לי, קודם כל כדאי לעבור בדיקות לאיתור קנדידה. אגב, כיצד אובחנה הקנדידה בפעם הקודמת?

13/05/2002 | 19:28 | מאת: רויטל ברמן

לי שלום, בהחלט יכול להיות שהקנדידה "רוקנה" לך את המשאבים של ויטמינים ומינרלים וכו'. תעשי בדיקת דם לברזל, חומצה פולית ו - B12 כאינדיקציה (אי אפשר לבדוק הכל). הליחה והשיעולים והנזלת יכולים להיות באמת אלרגיה עונתית - האם את אוכלת הרבה מוצרי חלב/סוכר/הדרים/חיטה ? אלה נחשבים כמעוררי הליחה העיקריים בתזונה המודרנית(יש עוד מעוררי ליחה כגון בננות). יש טיפול תזונתי לאלרגיות של המערכת אך זה דורש איבחון ראוי קודם, בינתיים דיאטת קנדידה נראה לי שתעשה את העבודה בכל מקרה, אך אל תשכחי לאכל המון ירקות (טריים ומבושלים, נבטים, שורשים, עלים, בכל הצבעים והמינים), פרות, דגנים מלאים (מלאים !), דגים וקטניות, אגוזים (מסוגים שונים) ושקדים (זהירות עם כמויות), אבוקדו, שומשום מלא... זה המולטי-ויטמין האמיתי. דבר נוסף - המון שום, בצל ולימון באוכל. לבריאות.

14/05/2002 | 09:17 | מאת: לי

תודה על התשובות. 1. אובחנה אצלי קנדידה ע"י נטרופתית וע"י גניקולוג. 2. אני אוכלת מוצרי חלב מחלב עזים בלבד (לבנה בעיקר). אני לא מוסיפה סוכרים בכלל (לעיתים רחוקות אני חוטפת משהו מתוק). הפירות היחידים שאני אוכלת זה - תפוח עץ ואגס. רוב הזמן אני אוכלת לחם שיפון מלא ללא שמרים (של ד"ר מארק), לעיתים רחוקות אני אוכלת לחם רגיל, אני אוכלת אגוזים, שקדים. בבוקר אני אוכלת באופן קבוע שיבולת שועל על בסיס מים ותוספת של חלב אורז בטעם וניל + כף שקדיה. אני עדיין מקפידה על דיאטת קנדידה (כל הדגנים מלאים קטניות, אבוקדו, טחינה וכו'). הנזלת והלחה נמצאים אצלי כל השנה, בעבר עשיתי אבחון אלרגי אבל לא מצאו כלום. אני אלך לעשות בדיקות ברזל ו-B12. תודה

14/05/2002 | 11:31 | מאת: m.g

ממליץ לבקר באתר www.daganhealth.co.il

14/05/2002 | 14:52 | מאת: רויטל ברמן

זהו אינו מדור פרסומי.

מנהל פורום נטורופתיה