צמחונות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/05/2002 | 15:59 | מאת: ליאת

האם להיות צמחוני זה יותר בריא מלאכול בשר? והאם טבעונות עוד יותר בריא?

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2002 | 23:07 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

אין תשובה מוחלטת ! העיקרון שמנחה אותי הוא מאוד פשוט: לאכול כל דבר במידה, אם יש לך תחליפים בטעם סביר ואת מוכנה לוותר על דברים אחרים... האם יש מניע למעשה - לדגול בעשיה - לצורך בריאות או לא לשחוט בהמות? הצעתי היא אם כן אז לא לשנות מהיום למחר אלא בהדרגה!!! רק בריאות!

06/05/2002 | 00:10 | מאת: רויטל ברמן

ליאת שלום, לא שאלת סתם שאלה. התשובה לשאלתך בחלקה נתונה במחלוקת, ולכן אנסה לענות עובדתית ולא סוביקטיבית. תשובתי רלוונטית אך רק לבשר אדום ועוף, לא לדגים אשר מהווים יוצא דופן בעולם החי. יש הרבה בעיות שקשורות באכילת בשר: 1. כיום בשר הבקר והעוף למאכל אשר אינם אורגניים (יש דבר כזה בשר אורגני) מכילים שאריות של סטרואידים ואנטיביוטיקה ובנוסף עוד כימיקלים אשר קשורים בתזונתם (המסחרית - רווח זה גולת הכותרת) וחיידקים שונים הקשורים לתנאי המחייה הצפופים (מעבירי מחלות) בהם הם חיים ולעובדה כי הם ניזונים גם מבשר - דבר הסותר את הביולוגיה של חיה אוכלת-דשא, אבל מעלה את אחוז השומן שלה - שוב יותר רווח. אני לא אבוא באימרה גורפת ואומר "כולם", אבל "רובם המכריע" עומד במבחן המציאות. 2. מסיבות אשר כבר פורטו לעיל הבשר מכיל אחוזי שומן גבוהים במרבית חלקיו - גורם סיכון להשמנת-יתר, שומני-דם גבוהים וטרשת-עורקים, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סרטנים הורמונליים ועוד. אלה הם גורמי התחלואה והמוות מספר 1 בעולם המערבי. 3. סוג השומן אשר מצוי בבשר ועוף הוא שומן רווי הקרוי חומצה-ארכידונית. חומצות שומן אלו הופכות בגופנו לחומרים (פרוסטגלנידינים) אשר מעודדים דלקתיות מופרזת, כמו מה שקורה למשל במחלות אלרגיות (אסטמה, רניטיס, קדחת-השחת, פריחות וגרד וכו'), אוטואימיניות (לופוס, ראומטואיד-ארטריטיס, טרשת נפוצה ועוד). הם גם מעודדים קרישיות של הדם (סיכון לשבץ מוחי, תסחיף ריאתי וכו') וכיווציות של שרירי הרחם (PMS או כאבי-מחזור). אותן חומצות שומן הופכות לחומרים נוספים (לויקוטריאנים) אשר מעודדים כיווץ בדרכי הנשימה (בעייתי לסובלים מאסטמה). ואלה הדברים העיקריים - יש עוד אך אני לא אלאה אותך יותר מזה. ומאידך גיסא: 1. הבשר הוא מקור מצוין לויטמין B12 - אך מי שאוכל מוצרי חלב וביצים מקבל בד"כ מספיק. לעיתים, במיוחד טבעונים, מגיעים לחסר. 2. בבשר יש הרבה ברזל - גם בקטניות, אגוזים, ירקות עליים. 3. בבשר יש הרבה חלבון - כמו גם בקטניות ומוצרי חלב. למעשה גופו של אדם בוגר לא זקוק ליותר מ 0.8 ג' חלבון לכל ק"ג ממשקל גופו - מעבר זה עודף אשר מכביד ומזיק לכליות ולכבד וגורם להשתנת מינרלים וויטמינים. לסיכום: למי שאוהב בשר וקשה לו בלי, מבחינה בריאותית (אני כבר לא נכנסת להשפעות על אכות הסביבה וצער בעלי-חיים) עדיף לו לצמצם לפעם בשבוע-שבועיים. מי שלא אוהב - שיאכל במקום דגים, קטניות וסויה. לבריאות ובתאבון לכולם.

06/05/2002 | 06:44 | מאת: ליאת

תודה רבה

מנהל פורום נטורופתיה