קוליטיס אוצרוזה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/04/2002 | 22:05 | מאת: רחלי

אני סובלת מקוליטיס כבר 25 שנה ונתגלו לי לאחרונה פסודו פוליפים לכל אורך המעיים,רציתי לדעת אם לקיחת חומצה בוטירית באופן סדיר תמנע מהפוליפים להתפתח לסרטניים?

24/04/2002 | 18:57 | מאת: רויטל ברמן

רחלי שלום, ברפואה אין 100%. את יכולה לעשות כמיטב יכולת אבל אין בטחונות. לגבי שאלתך. ישנם דברים נוספים חשובים לא פחות מתוסף ח.בוטירית והם: -תזונה תקינה אשר תאפשר פלורת מעיים בריאה (ככל האפשר במצבך) ותמנע ממזון להשאר במעי הרבה זמן, קריא מניעת עצירות. זהו פקטור חשוב מאוד למניעת סרטן המעי משום שככל שהצואה שוהה זמן רב יותר במעי כך הסיכוי שרעלנים ישפיעו על תאי המעי וכמובן יספגו. -איני יודעת את סטטוס הדלקת שלך נכון להיום אך אם המצב יציב ואין דלקת אקוטית יש מקום לתזונה עתירה בסיסים תזונתיים, מסיסים, ושתייה מרובה על בסיס יומיומי. -פרוביוטיקה, אם ע"י אכילת יוגורטים ביו ואם ע"י תוספי מזון גם כן חשובה לפלורת מעי. -המנעות מאכילת מזון מוחמץ, משומר, מעושן, מומלח (דג מלוח, מלפפונים כבושים במלח), המנות ממזון מטוגן (אלא אם טיגון ראשון קצר, כגון הקפצה, בשמן קנולה), מחומרים משמרים ושאר הרעלים הקיימים במזון מעובד גם כם חשובים. -צריכת אנטי אוקסידנטים מאוד חשובה. מאחלת לך רק בריאות ושלווה.

מנהלי פורום נטורופתיה