טיפול באקנה וטיפול בסיבוריאה(שאלה)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/04/2002 | 00:44 | מאת: איתי

האם ישנו טיפול טבעי אפקטיבי בתופעות שציינתי?? מהו?

18/04/2002 | 06:25 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב אכן קיים טיפול יעיל מאד באקנה וסבוריאה. מדובר למעשה בשני טיפולים שונים מהותית - אך יעילים עד מאד. הטיפולים הינם צמחיים אנטי דלקתיים. מקווה שעודדתי אותך. בברכה רמי מור

20/04/2002 | 13:11 | מאת: רויטל ברמן

איתי שלום, האם אתה אותו איתי מה - CFS ? אם כן, זה מאוד רלוונטי אחד לשני (התשובה לאקנה/סבוריאה וזו של ה - CFS) ויכול להשפיע על כיוון התשובה. הטיפול באקנה ובסבוריאה הוא שונה, אך בשניהם מתח הוא גורם מפתח. המנעות מלחצים ע"י כל פעילות שתגרום לך להרגע ולהרגיש טוב יותר (ספורט, הליכות, תחביב וכו') מומלצת בחום. אקנה: הכיוון התזונתי הוא: -הורדת בשר, חלב ומוצריו וביצים מהתזונה. במקומם לאכל דגים (עדיף טונה, סלומון, סול, בקלה, הליבוט, מקרל, סרדינים לא בשמן) וטופו. -הורדת סוכרים פשוטים והחלפתם בפחמימות מורכבות (אורז מלא, פסטה, לחם מלא, גריסי פנינה, דוחן...). מותר תפוחים, אגסים, שזיפים, אפרסקים, משמשים. - הפחתת מלח ואוכל "חם" (אוכל מתובל, בייחוד בפלפל שחור ואדום, קינמון, ג'ינג'ר וכו'). -אכילת הרבה ירקות טריים + כתומים וירוקים מבושלים (בטטה, גזר, דלעת, שורשים, פטרוזילה, סלרי...). לפחות 5 מנות ביום. -המנעות מרעלים כגון צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, אוכל מעובד, סיגריות וכו'. תוספים מומלצים הם: -כרום פיקולינאט. -אבץ פיקולינאט. -חומצות שומן אומגה 3 (שמן דגים או שמן פשתה) - בייחוד חשוב אם לא אוכלים יום יום דג. בנוסך רצוי לעסוק בפעילות גופנית קבועה, גם לשחרור מתחים - גורם המשפיע על אקנה, וגם כדי להמריץ את תגובת הגוף לתזונה החדשה, לאפשר לו להתנקות מהרעלים יותר ביעילות. בסבוריאה: תזונה: -המנעות מצבעי מאכל (בייחוד הצהוב), -לצמצם את צריכת החלבונים, בייחוד אם אתה אוכל הרבה בשר, חלב, ביצים. תוספים: -B-Complex - אפילו 2 ביום * 50 מ"ג בהתחלה. חיצונית: קרם (מסיס במים) המכיל ויטמין B6 יעזור מהר אם הבעיה היא חסר בויטמין זה. תוכנית כזו קל יותר לממש במסגרת טיפולית, ובכל אופן אם נותרו שאלות אז בבקשה. לבריאות.

27/04/2002 | 22:46 | מאת: איתי

מנהלי פורום נטורופתיה