פרחי באך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/04/2002 | 19:44 | מאת: יצחק

ובכן רוצה אני לדעת מה ההתרשמות הכללית של מומחי הפורום מצמחי המרפא של ד"ר באך. האם הם אמינים? מוכחים? יש תופעות לוואי?

08/04/2002 | 21:55 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

הכל ענין של השקפה! לי יש נסיון יפה מאוד וכן צריך להגיד שיש גם כישלונות. מצ"ב לך מאמר קטן: לפני שנים רבות, חקר דר' אדואר באך ומצא כי יש קשר בין הפרחים השונים בטבע לבין הגוף והנפש. דר' באך טען שכשיש קונפליקט בין השכל לבין הרגש - נוצרת מחלה. הוא גילה כי ניתן להפיק תמציות מרסיסי טל של הפרחים השונים. קיימות 38 תמציות המהוות חלק מטיפול הוליסטי. הן מרפדות את האדם באנרגיה נפשית, כדי שיוכל להתמודד עם הסיטואציה העכשווית. התמציות מעניקות כוחות נפש, יכולת עמידה בלחצים, ראיית דברים בפרופורציה ועוד. התמציות מסייעות במצבים נפשיים של: ביישנות, פחד, פאניקה, חוסר בטחון, מצבי רוח, עצבנות, דכאון, חולשה, דאגה ועוד... מתוך הנחה שקיימת בעיה פיסית כגון: כאבי ראש, השמנה, כאבי גב ועוד. הנובעת מחוסר איזון בין הגוף והנפש התמציות מותאמות לאדם בעקבות ראיון מקיף ומעמיק, לאחר הראיון מרכיב המטפל את התרכובת הרצויה כאשר מכינים זאת עם מים שעברו הרתחה או מי מעין, מוסיפים את התמציות ולבסוף מוסיפים מעט ברנדי על -מנת לשמר את התרכובת, יש לקחת את תרכובת תמציות הפרחים לפחות 4 פעמים ביום ע"י טיפטוף מתחת ללשון. התמציות מרפדות את האדם בתדרים אנרגטיים ו"ממיסות" את המחלות, האדם חוזר להיות הוא עצמו. מאחר והנפש היא הסיבה לסבל, למחלות ולבעיות, התמציות "מוציאות" את המחלה מהגוף ע"י איזונו של הצד הרגשי הלא מאוזן. יתכן מצב ובו מגיעים לטיפול מספר אנשים בשל תלונות על כאבי ראש, במהלך הראיון תותאם לכל מטופל תמצית אחרת, מאחר והסיבה הרגשית לכאבי הראש שונה (האחד סובל מכאבי ראש בשל פחדים, השני - בשל חוסר בטחון). התמצית המוכרת יותר לציבור הרחב היא תמצית "ההצלה" (ה- Rescue). תמצית זו הינה תרכובת של 5 תמציות שמחזקות במהירות את המערכת החיסונית לאיזון. תמצית זו טובה לכל מקרי החירום וההצלה כגון: כוויות, הכשות, התעלפויות, גירויי עור, פאניקה, התרגשות, לידה ועוד. התמצית מתחילה לעבוד באופן אנרגסטי כמעט מהרגע הראשון, הן עובדות על רובד עמוק מאוד ומעניקות רוגע ושלווה ומביאות שינוי בתפיסה.

09/04/2002 | 12:24 | מאת: ד"ר יהודית לריה

ליצחק פרחי באך הינם לבעיות נפשיות בלבד ,וכן הם הוכיחו את עצמם בטיפולים. כל טוב

11/04/2002 | 15:32 | מאת: יצחק

ובכן שאת אומרת לבעיות נפשיות בלבד את רוצה להדגיש שזה רק לכאלה שיש להם בעיות נפשיות אמיתיות ולא לכל אחד? או שאת מתכוונת שזה פשוט לבעיות נפשיות ולא לבעיות פיזיות?...? האם יש להם תופעות לוואי ????

מנהלי פורום נטורופתיה