אקנה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/03/2002 | 12:24 | מאת: שלומית

שלום, מזה כשנה אני סובלת מתופעת פצעי אקנה החוזרת ונישנית. מעולם לפני כן לא סבלתי מאקנה וכעת אני ממש "פורחת". אני מנסה להיכנס להריון כך שלקיחת תרופות אינה באה בחשבון. האם קיים פתרון בתחום הנטורופתיה ותוספי מזון שיכול לסייע לי?

24/03/2002 | 14:58 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום לך שלומית נהוג לחשוב כי אקנה / פצעי בגרות היא בעייה זמנית האופיינית לגיל הנעורים ובחלוף גיל ההתבגרות יחלוף גם האקנה. מסתבר לא אחת כי אקנה מושפע גם מנטייה תורשתית המתבטאת בחוסר איזון הורמונלי. חשוב לציין כי הנטייה המשופעלת ע"י המערכת ההורמונלית יוצרת תשתית לזיהום חיידקי מאד ספציפי לאקנה, כך לסכם ולומר כי אקנה בגיל מבוגר הוא ביטוי של חוסר איזון הורמונלי המלווה בזיהום עורי. אפשר לטפל באקנה בתכשירים צמחיים הנמרחים על העור ומעלימים את הפצעים ללא צורך בנטילה של תכשירים מסוגים שונים/ אנטיביוטיקה בצורה פנימית. בברכה רמי מור

25/03/2002 | 18:38 | מאת: רויטל ברמן

שלום שלומית, אני רואה את הפתרון שונה מאוד מפתרונו של רמי. מבחינה נטורופתית (ולא רק) אקנה הוא ביטוי עורי, סימפטום בלבד, של משהו שמתחולל עמוק בתוך גופך. יכול להיות שזה נובע מלחץ, אולי סביב הכניסה להריון (לא ציינת ולכן זה בגדר ניחוש), יכול להיות שזו טוקסמיה, כלומר הצטברות רעלים בגופך כתוצאה של תזונה לא בריאה או גורם אחר. שוב, את צריכה לפרט קצת יותר בנושא זה ע"מ לתת רקע לתשובה הולמת. חוסר איזון הורמונלי גם כן מהווה גורם בסיסי פוטנציאלי למצבך. בכל מקרה מריחת משחה על הפצעים הוא טיפול שיטחי ולא מספק לדידי והכי חשוב - הוא אינו נוגע בבעיה האמיתי. הכדור בידיים שלך איזה טיפול את רוצה. בהצלחה.

26/03/2002 | 05:43 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רוויטל חבל שאין את מפרסמת אי מייל, הייתי שולח חומר קריאה מעניין. אני מזמין אותך לבקר אצלי לצורך צפייה בתעוד וידאו בטיפולים משלימים בתחום העור. מבטיח לך חוויה עמוקה - האם זו בכלל רפואה משלימה או רפואה עדיפה. בכנות מירבית רמי מור

מנהלי פורום נטורופתיה