מזונות אנרגתיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/11/2011 | 14:50 | מאת: שרונה

שלום רב! לפני כשנה אובחנתי כלוקה בסוכרת גבולית ונאסרו עלי דברים עתירי סוכרים. אני מרצה בערבים ומטבע הדברים זוהי שעה דיי קשה מנטלית. לפני שאובחנה אצלי הסוכרת, הייתי רגילה לאכול כשעתיים לפני העבודה ארוחה הכוללת פחמימות מורכבות (לעיתים עם קטניות או חלבון אחר מסויים) וממש לפני ההרצאה, בערך רבע שעה-עשרים דקות אכלתי פרי עתיר אנרגיה כמו תמרים, או עוגיית גרנולה טבעית וטובה. הנשנוש הזה לפני ההרצאה עזר לי לשמור על ריכוז טוב וכושר ביטוי זורם. מאז נאסרו עלי מזונות עתירי סוכרים אני מוצאת עצמי דיי רדומה לפני העבודה למרות הארוחות המאוזנות הטובות שאני אוכלת במהלך היום ומתקשה להתרכז ולהתבטא באופן זורם וטוב. אציין גם שאינני שותה קפה או כל משקה אחר המכיל קפאין. האם תוכלו להמליץ לי על דרך טובה אחרת כדי שאוכל לצלוח את שעות העבודה שלי בערבים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2011 | 12:21 | מאת: מעין זעירא

שלום שרונה, הערנות במהלך היום והערב תלויה באיזון של הארוחות לאורך כל היום.אני לא יודעת ממה מורכב התפריט היומי שלך. כדי להימנע מהעייפות רצוי לאכול כל שעה וחצי - שעתיים, לא לאכול לפני ההרצאה אוכל כבד כמו חלבון.. (גם מהצומח עלול ליצור תחושה של כבדות). לפני הרצאה אפשר לאכול דייסת שיבולת שועל על מים עם פרי ואגוזים, קינמון.. רצוי לאכול משהו קל כמו יוגורט עם פרי או פרי עם אגוזים, שקדים אפשר גם שייק ירקות ועוד.. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה