תפריט בריא לתינוק

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/03/2002 | 18:52 | מאת: נורית

האם ניתן להמליץ על סוגי מזון מומלצים לתינוק בן 11 חודש שעדיין גם יונק? הכוונה היא למזון שנכון למערכת העיכול ויכולת הספיגה שלה בגיל הזה תודה, נורית

10/03/2002 | 12:32 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

שלום נורית, אני שמחה ששאלת שאלה זו. אלה המזונות המומלצים: 1) פירות. אם עדיין לא התחלת הגיע הזמן - מקור מצויין לויטמינים בעיקר C ולסיבים מסיסים ואנרגיה. להתחיל כמובן אחד אחד, קודם תפוח, אגס, ענבים, מלון, בננה (עם תפוז ופרות טרופיים כמו מנגו ואננס ואפילו בננה כדאי להתעכב), מעוך ואח"כ פחות (בגיל 11 חודשים תינוקך כבר אולי מעדחף אוכל פחות מעוך, שיוכל להעביר על החניכיים שלו וכו'.) 2) ירקות. כל הכתומים מהווים מקור עשיר לבטא-קרוטן, פלבנואידים ועוד ויטמינים ומינרלים רבים, סיבים מסיסים ואנרגיה. להתחיל מגזר, בטטה, דלעת. המצליבים הם מקור עצום לויטמים C, סידן ועוד דברים נהדרים:ברוקולי, כרובית, כרוב, קולרבי ועוד. יכולים לגרום בהתחלה לגזים אבל הגוף בדר"כ מסתגל אחרי זמן-מה, אם יש תזונה סדירה של ירקות אלה. הקישואים רכים ומכילים סיבים מסיסים, סידן ואשלגן. שוב, כמו הפירות, להתחיל אחד אחד, מעוך או שלם. 3) לכמות יותר גדולה ומרוכזת של אנרגיה (אם את רוצה תחליף עבור ההנקה): בקבוק עם חלב שיבולת שועל או חלב שקדים או חלב אורז + 1-2 כפות של שקדייה (ממרח עשוי משקדים) או טחינה גולמית מלאה/חמאת שומשום או אבוקדו מעוך (כן, תתפלאי) + המתקה אם יש צורך במולסה או סילאן (דבש תמרים) או דבש. את רמות הריכוזים אפשר לשנות בהתאם לטעמו של הילד, ואפשר גם לוותר על החלב ולהפוך את זה למנה מוצקה, אפשר גם להוסיף פרי מעוך. 4) אורז (לבן או בשמטי מלא או עגול מלא), קינואה, דוחן, כוסמת, דייסת שיבולת שועל. כל אלה דגנים שאת יכולה להתחיל לתת לילדך, עם מינימום תיבול. יש המון מתכונים לילדים, כמו דוחן עם פרות למשל. מקור טוב לויטמינים ומינרלים (דגן מלא ולא מנופה) וכמובן לאנרגיה. 5) חלבונים. דג סלמון או סול מבושלים/אפוים למשל, בלי עצמות ומעוכים יכולים להתאים מאוד. הם מהווים מקור לחומצות שומן חיוניות ואינם מכילים אנטיביוקה, סטרואידים וחומצות שומן רוויות אשר יש בבשר. מאותו טעם עדיפים דגים מהים הצפוני (הנורווגי) ע"פ דגי בריכות ודגים מקומיים מימנו היותר מזוהם. הדגים הממומלצים: סלמון, סול, טונה, מקרל, הליבוט (לא פורל, נסיכת הנילוס, אמנון, דניס...). לא לחסוך בשומן ואנרגיה החשובים מאוד להתפתחות תקינה. בהצלחה ובתאבון.

17/03/2002 | 10:32 | מאת: ד"ר יהודית לריה

נורית בן 11 חודש עזבי אותו במנוחה. כל טוב

26/03/2002 | 20:58 | מאת: שלומית

שלום רב ההמלצות שנתנה הנטורופתית הינן ההמלצות שניתנות בטיפת חלב ומעבר ל" אוכל מוצק" מתחיל הגיל חצי שנה ולכן אני בעד להתייעץ עם הנטרותית ולא כפי שהערת לעזוב במנוחה

מנהלי פורום נטורופתיה