תוספי מזון כן או לא?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/03/2002 | 17:30 | מאת: דוב לוי

מלאו לי 64 שנים, אני עובד ,חזק ובריא. ( פרט ללחץ דם ,מטופל באוקסר+קרטיה) מעולם לא לקחתי תוספי מזון וויטמינים, האם נדאי להתחיל איתם כעת? כדי "להקדים תרופה למכה"? מה לקחת וכמה? האם יכול להיות נזק בעודף ויטמינים ומינרלים? ולבסוף, האם יש תוספי מזון שהוכח בצורה מדעית שאכן הם עובדים? ואם כן היכן אמצע סימוכין לכך? בתודה , דוב.

03/03/2002 | 00:01 | מאת: בובי

לדעתי אם תזונתך מאוזנת אין שום צורך בתוספי ויטמינים. בגדול הוויטמינים מתחלקים ל 2 סוגים לאלה שמסיסים בשומן כמו A D E K ויטמינים אלה נצברים בשומן כך שאפשר לקבל הרעלה מעודף ויטמיניים וויטמינים שמסיסים במים באלה יש פחות נטיה להצטברות מאחר והם מסיסים במים ובדרך כלל העודף יוצא דרך השתן. ולכן צריכים לצרוך אותם באופן קבוע אלה ויטמינים ממשפחת B וויטמין C ספר מאוד מומלץ על ויטמינים תזונה ובכלל איך הגוף עובד הוא תזונה פרי מחשבה של אילנה זילבר רוזנברג. אפשר לקנות בסטימצקי.

03/03/2002 | 21:43 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לדוב בהחלט יכול להיות נזק מויטמינים ומינרלים עודפים במיוחד מינרלים. סימוכין חפש לך באתרים באינטרנט אני מאמינה שתמצא . ולגבי השאלה אם לקחת או לא גש ליעוץ. כל טוב

03/03/2002 | 21:44 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לדוב בהחלט יכול להיות נזק מויטמינים ומינרלים עודפים במיוחד מינרלים. סימוכין חפש לך באתרים באינטרנט אני מאמינה שתמצא . ולגבי השאלה אם לקחת או לא גש ליעוץ. כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה