טיפולי פוריות וצבירת נוזלים.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/02/2002 | 10:14 | מאת: סיגל

שלום רב, אני מטופלת בטיפולי פוריות הורמונליים הגורמים לי לנפיחות כללית (בעיקר באיזור הישבן והבטן) ולהצטברות נוזלים מיותרת.אני שוחה 4-3 פעמים בשבוע במשך שעה. שאלותי הן: א. איזה תוספי מזון ממולץ לי לקחת בשביל לשפר את ביצועי בבריכה ולשפר את חיטובי? האם מותר לי לקחת את התוספים הנ"ל בשילוב עם קומפלקס בי+סי וסנצורי נשים שאני כבר לוקחת כשנתיים ימים? ב. מה אני אמורה לעשות על מנת להוריד את כמויות הנוזלים שהצטברו בגופי? (ושהבנתי שהן רק הולכות לעלות עם כל הגדלת מינוני התרופות), מאחר והדבר מפריע לי עד מאוד?. בברכה ובתודה מראש

02/03/2002 | 00:29 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

סיגל שלום, לגבי ביצועייך בבריכה אין לי הרבה מה לומר, אך ע"מ למנוע צבירת נוזלים מיותרים יש כמה גברים שאת יכולה לעשות: 1) המנעות מקסימלית ממלח וסוכרים, אשר מעודדים בצקות וצבירת נוזלים. 2) עלים ירוקים או סרפד הם המשתנים של הטבע ובנוסף הם מאוד מזינים (מולטי-ויטמין אידיאלי) ועוזרים לכבד להתמודד עם הרעלים והתרופות שהגוף צובר. חליטת סרפד 2-3 ביום (את העלים תשיגי בבית-מרקחת או בית-טבע) או 1/4 סוכ מיץ המורכב מפטרוזיליה / שמיר / כוסברה וכל מה שירוק (במג'ימיקס או מכשיר-מיצים) 2-3 ביום יכולים לעזור לשיתון הנוזלים המיותרים. אין סתירה בין התוספות שציינת לבין ההמלצות הנ"ל, אך אם את נוטלת מדלל דם כגון אספירים או קומדין עלייך להתייעץ עם רופא. בכל מקרה כדאי ליידע את הרופא שלך קודם, מאחר ואת בעיצומו של טיפול מסיבי וארוך. לגבי חיטובייך, תזונה מאוזנת (בלי הרבה שומנים ופחממות פשוטות) בשילוב עם שחייה ואולי גם עבודה של חיזוק שרירים הוא השילוב המנצח. לא כדאי לנסות פתרונות פלא. בהצלחה (בטיפולי הפוריות קודם כל ובחיטוב והביצועים).

03/03/2002 | 09:23 | מאת: [email protected]

אני מודה לך מקרב לב על התשובה המפורטת , המעניינת והמועילה ביותר.

03/03/2002 | 21:57 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לסיגל אם את בטיפולי פוריות כרגע לא מומלץ לקחת עוד תוספים מה שכן את יכולה לשתות תה שומר. כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה