תה טיבטי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/01/2002 | 19:25 | מאת: א.ש

שאלה האים מותר להשתמש בתה טיבטי בזמן הריון(לא על מנת לשמור על גיזרה אלא למנוע עצירויות) התה מכיל:עלי גפן, ז'וטה לבנה,טיליה,ןיטמין c,קליפת תפוז,סירפד,עשב לימון,תפוח עץ,דרדר כחול,גבעול,היביסקוס,נענע,תפרחתשושנים,פטלשחור,פקעת ורדים,תה ירוק, קמומיל ואכינצאה. סליחה על אורך המיכתב ותודה על התשובה מראש

12/01/2002 | 21:56 | מאת: adi

היי, תה טיבטי מסוכן לאללה!!!!!!!!!!!1 לא רק בהיריון!!!!!!!! עדי

13/01/2002 | 13:55 | מאת: שושי

א.ש., התה לא מסוכן. הטענה נגדו היא, שכמו משלשלים וכמו מאכלים אחרים המאיצים את פעילות המעיים (כמו שזיפים מיובשים), הוא גורם בסופו של דבר למעיים עצלים ולתלות. להקלה על עצירות ללא חשש, נסי להרבות באכילת ירקות ופירות (עם הקליפה), לחם מקמח מלא ובכלל דגנים מלאים.

16/01/2002 | 00:09 | מאת: אופיר פוגל

א.ש. שלום, לתה טיבטי יתכנו הרבה השפעות שליליות על הבריאות מאחר והוא מכיל באמת הרבה צמחי מרפא בעלי השפעות פיזיולוגיות רבות. לתה השפעה בעיקר ממריצה העוזרת לעצירות אך פוגעת בספיגתם של מרכיבי מזון במהלך העיכול (צמח הטיליה למשל מכיל חומרים בשם טאנינים הפוגעים בספיגה). יותר מכך: על פי אחד מהספרים החשובים והמקצועיים ביותר בצמחי מרפא (נקראcomision e) אסור לקחת אכיניציאה בזמן הריון !!! ובכל מקרה ולכל אדם שימוש באכיניציאה מעל למספר חודשים רצוף אינו בריא ואינו מומלץ !. על מנת למנוע עצירות ניתן לעשות מספר דברים אחרים - בריאים הרבה יותר: - חשוב מאוד לאכול הרבה מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (ירקות ופירות עם קליפתם, דגנים מלאים וכו'). חשוב לשתות במקביל כמות מספקת של מים אחרת רק נחמיר את המצב. - התעמלות ופעילות גופנית חשובים אף הם למניעת עצירות. -פתרונות זמניים טובים: להשרות כפית של זרעי פשתן במים חמים ולשתות לאחר המתנה של מספר דקות (הזרעים מתכסים ריר והוא החשוב). ניתן גם להשרות שזיפים מיובשים במים ולאכול ולשתות לאכל מספר שעות. מומלץ להפסיק בהדרגה את השימוש במשלשלים (תה טיבתי או אחר) ולעבור לפתרונות הבריאים יותר. בריאות ואושר.

מנהלי פורום נטורופתיה