קנדידה, אכלזיה ושאר מטעמים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/01/2002 | 09:30 | מאת: חלי

שלום, לפני כשנה ושלושה חודשים התעוררתי בלילה מכאבים עזים שהחלו בבטן עליונה ועד לאוזנים תוך לחץ חזק מאוד בבטן עליונה, בית הבליעה והאוזנים. לאחר מספר פעמים שהתופעה חזרה פניתי לרופאת המשפחה ונעשתה לי בדיקת דם ולא נמצא חיידק, נעשה צילום בטן ברנטגן ולא נמצאה ארניה, הופנתי לנטרופטית אשר אבחנה קנדידה ונתנה לי תפריט מיוחד אשר שמרתי עליו דיי בקפידה במשך כחצי שנה, התופעות לא פסקו ונוסף להם קושי בבליעת מוצקים, המטפלת רשמה לי תרופות הומאופתיות אשר הבנתי שהן לטיפול בקנדידה אך לאחר שהן יצרו אצלי אי שקט בכל הגוף היא אמרה שאלו תרופות להרגעה נפשית דבר שאיני צריכה ובטח לא בלי ידיעתי, כאן נשברתי מהטיפול הטבעי וחזרתי לטיפול הקונבנציונלי נעשתה לי בדיקת גסטרוסקופיה ונמצאה אצלי ארניה קטנה ביותר בקיבה והגסטרולוג ניחש (!) שאולי מדובר בקיבה עצבנית ורשם לי לוסק, בתחילה לא רציתילקחת אך לאחר חודשים כאשר ההתקפים הפכו תכופים יותר והקושי בבליעה נעשה חמור התחלתי ב40 מ"ג ביום ולאחר חודש 20מ"ג ליום, התרופה לא עזרה לי כלל והמצב החמיר עד שמזון לא הגיע לקיבה אלה נפלט החוצה (לא הקאה!) חזרתי לגסטרולוג אשר שלח אותי לבדיקת מונומטריה של הושט. בבדיקה נאמר לי כי מדובר באכלזיה- הושט שלי לא עובדת כלל!! אין בכלל פרלסטטיקה ובסוגר התחתון של בושט-קיבה אין בכלל הרפיה ויש חור קטן מאוד שאפילו נוזלים לא יכולים לעבור בקלות. הומלץ לי לעשות הרחבת ושט בבלון. אתמול בוטלה ההרחבה בגלל חשש להריון ונדחה עד לודאות העניין. בגלל שאני נשואה טרייה ביותר ודתיה איני מוכנה למנוע הריון בכל דרך שהיא !!! הגסטרולוג טוען כי אין תקנה לושט. שאלתי היא האם תפריט מיוחד והתעמלות בשיטת פאולה יכולה לתקן את המצב או אפילו להקל מבלי לסכן את האפשרות להרות או להמשיך הריון באופן תקין ובריא. יש לציין כי כיום לאחר שאבדתי ממשקלי כ- 11 ק"ג איני מצליחה לאכול הרבה למרות שאני לא מוותרת וממשיכה לנסות שוב ושוב. אודה לעצה והדרכה שאוכל לגרום לבעלי החדש והמקסים קצת נחת. בתודה חלי.

09/01/2002 | 22:46 | מאת: אופיר פוגל

חלי שלום, את סובלת מבעיה לא פשוטה עם אפשרות להרבה השלכות בריאותיות. לא ברור משאלתך מה את כן מצליחה לאכול ? כמה את שוקלת כעת ? מה מצבך הבריאותי הכללי ? מהתיאור של מצבך בתקופה האחרונה סביר מאוד להניח כי את סובלת מחסרים תזונתיים רבים. האם זה נכון להיכנס להריון במצב בריאותי רגיש זה ? האם זה לא עלול להחמיר את הבעיה ? כיצד תרגישי עם התקפי כאב בחודשי הריון מתקדמים ? כמה תצליחי לאכול ? והכי חשוב - האם זה יוסיף לבריאותך ? לתינוקך ? האם זה יוסיף נחת לבעלך ??? הרצון שלך לשמור על בריאותך ולהיכנס להריון טבעי, חשוב ונכון - אך לדעתי למען טובת כל המשפחה חשוב קודם לפתור את בעייתך גם באמצעים כירורגים במידת הצורך. לפי התיאור שלך את מצבך אמצעים טבעיים לא יספיקו. בריאות ואושר

10/01/2002 | 12:07 | מאת: חלי

תודה רבה אופיר אבל לחץ נוסף לא יעזור לי. האם אתה עוסק בתחום? תספר לי מהי הכשרתך? האם אתה מכיר את התופעה? אני מצליחה לאכול מעט בכל ארוחה פשוט לא מוותרת לכאב ולקושי למרות שזה מאוד מייאש. הורדתי מהתפריט מזון שגורם נפיחות וגזים כמו קטניות, אורז לבן ועוד ומשתדלת לאכול פירות, יוגורט, ירקות, עוף ועוד אני שוקלת כ- 55 ק"ג גובהי הינו כ-164 ס"מ מצבי הבריאותי חוץ מזה תקין לחלוטין הריון זה בדיוק מה שאני צריכה! ועכשיו תספר לי למה אתה אומר שאני סובלת מבעיה לא פשוטה ומהן ההשלכות הבריאותיות? תודה ובריאות לכולנו

12/04/2018 | 20:01 | מאת: תמר

שלום לך יקרה. גם אני סובלת ממחלה זו וזה בהחלט קשה לנהל חיים רגילים. אני גם חיה בניסוי והקאה כל הזמן אבל כך לומדת מה ניתן לאכול ומה לא. שלושה דברים לי אלייך ובתור דתיה את תוכלי להבין יותר טוב את הדבר; א. המצב הולך ומחמיר בדרך הטבעית. לצערי, אני אומרת. בלילות אני ישנה בתשלומים כל שעה וחצי קמה משיעולים ומקיאה. רק כשיצא ממש הכל, יכולה לישון. כוס מים יוצאתכמו שהיא נכנסת והיו ימים דל 24 שעות שלא הצלחתי להכמיס מים או אוכל. הכל יצא. פחדתי להתייבש. ב. אין כרגע פתרון אחר מלבד הניתוח וגם הוא לא פתרון אידיאלי כי יש שחזר להם המצב שוב גאילו לא עשו את הניתוח. ולצערי עדיין לא נתקלתי בפתרון א-קונבנציונלי. אם תמצאי אדמח לשמוע עליו. ולא רק להקלה ג. הפתרון שהוכח כעובד! מקל ממש! עד כדי כך שהתחלתי לאכול סלט ושתיית 3כוסות מים ברצף, ועוד הפתעות נפלאות כאלו, היה פתרון מול בורא העולמים. התחלתי לכוון מאד בברכה ראשונה ואני מקפידה הרבה על ברכה אחרונה!! המקום-פתח הושט, הורחב ממש. אני התחלתי ליהנות מקצת יותר אופציות אכילה. עדיין לא הבראתי אבל אני מקוה שאני בדרך לשם. בהצלחה תמר

מנהלי פורום נטורופתיה