אומגה 3 בהריון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/07/2008 | 19:11 | מאת: אורנה

שלום, מעוניינת לדעת האם מומלץ לצרוך בזמן הריון אומגה 3 באמצעות זרעי פשתן טחונים. אני שואלת מפני שפשתן הוא חומר משלשל ולא ברור לי אם יש לך כך השפעה חיובית בהריון. אם כן מומלץ לצרוך, מה הכמות המומלצת ליום? בתודה מראש, אורנה.

לקריאה נוספת והעמקה
23/07/2008 | 10:20 | מאת: מעין זעירא

שלום אורנה, בואי נעשה סדר, פתשן אינו חומר "משלשל", הפשתן מכיל חומרים מוצילגים שהם חומרים מרככים ומרגיעים את הריריות. הסיבה האחרת שלא מומלץ לצרוך כמות גדולה של זרעי פשתן בהריון היא בגלל שהם מכילים פיטואסטרוגנים ולכן יש להגביל את כמותם, כף זרעי פשתן טחונים פעמיים בשבוע זה אפשרי, בכל אופן בהריון מומלץ לצרוך כמות גדולה יותר של אומגה 3 מסוג DHA ולכן יש לצרוך אותם באמצעות כמוסות. אם את שואלת על פשתן כמקור לאומגה3 רצוי הכל אופן שתצרכי אותה באמצעות כמוסות ואם על מנת לסייע במצבי עצירות- אז לא כל יום ויש גם אלטרנטיבות אחרות כמו פרוביוטיקה, פירות מיובשים מושרים במים וכ'ו.. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה