אבץ

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/01/2002 | 08:48 | מאת: שרה

שלום באחת ההמלצות לגבי נשירת שיער נכתב שאפשר לקחת אבץ 22 מיליגרם כדור אחד בלילה לפני השינה. בקופת חולים נותנו לי אבצינק 220 מיליגרם. זה נראה לי הרבה יותר מהמותר. הרופאה אפילו לא שאלה אותי עבור מה אני צריכה. רק ביקשתי מירשם עבור לאבץ עבור ביתי. האם זה אותו אבץ ? האם אפשר לקחת מינון כל כך גבוה ? ביתי בת 27 בריאה , רק סובלת משיער דליל, כך גם בני החייל. תודה על התשובה .

07/01/2002 | 17:08 | מאת: שושי

לא מכירה את המוצר שהזכרת, נשמע לי טעות. בכל-אופן, יש כדורי אבץ במינון קרוב ל- 22 מ"ג לחברות הוטימינים השונות (להשיג בסופרפארם או בבתי הטבע). אבל הסיבות לנשירת שיער מאד מגוונות ובכלל לא בהכרח נובעות מחוסר באבץ. יש ויטמינים ומינרלים נוספים שחסרונם עלול לגרום לבעיה, כמו"כ נטיה גנטית, צביעת שיער או סלסול, עור קרקפת לא בריא, מתח נפשי, סיבות הורמונליות, שימוש בגלולות למניעת הריון... כדאי לאבחן קודם את שורש הבעיה. שמעתי על רופא בשם ד"ר לוריא, ממכבי נדמה לי, שמומחה לתופעה.

08/01/2002 | 09:29 | מאת: שרה

תודה שושי אפשר לדעת מה תפקידך במערכת? אני מכירה אבץ בחנויות הפארם השונות אך ההבדלים בכסף הם משמעותיים, ואם שני ילדי צריכים לקחת אבץ כל ערב וכמו"כ מינרלים נוספים שונים, ההוצאה הכספית מגיעה לסכום לא מבוטל. כמובן שהם עשו את כל הבדיקות הנדרשות, ונכון , יש כנראה סיבה גנטית מהסבא, אבל זה לא משכנע אותם והם מעדיפים לעשות לפחות ניסיון של חצי שנה ולראות אולי בכל זאת יהיו תוצאות יוביות. שרה

08/01/2002 | 18:33 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לשרה אין לי מושג . אני הייתי מציעה לך לקחת באופן טבעי 22 מ"ג מבית הטבע. 220 מ"ג זה הרבה מאוד אולי כתוב מק"ג תבדקי. כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה