למעיין זעירא
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מפני שד"ר אורן לא הבהיר לי מספיק אני שואל אותך , הם יש לך מידע נוסף אודות אורז אדום - האם הוא שונה מאורז חום והאם יש בו סטטינים כפי שקראתי באחד האתרים דבר שיכול למנוע את האכילה שלו מהרבה אנשים הלוקחים תרופות סטטינים . ואם אפשר עוד שאלה לקיחת כף שמן זיית כתית מעולה עם מיץ מלימון שלם עם כוס תה ירוק בתחילת היום הוא דבר טוב בתודה מראש רם
שלום רם, האורז האדום הוא סוג של אורז מלא שקליפתו לא נפגעה ושאינו עבר ליטוש, הוא גדל בארה"ב, קנדה, איטליה ובמזרח הרחוק. יש כמה סוגים של אורז אדום - האורז האדום האיכותי היותר הוא האמריקאי הנקרא גם ווהאני, הוא פותח על בסיס של אורז בסמטי הודי, אחריו האורז האדום האיטלקי שגם הוא טעים מאוד, אך צבעו אינו אדום חזק כמו הווהאני והוא אינו נקי כמותו. אחריו הוא האורז האדום המגיע מהמזרח הרחוק שהוא הכי זול והכי פחות איכותי- אותו מוצאים בדר"כ בתפזורת בשווקים. אורז חום הוא עוד סוג של אורז (מבין 20 סוגים) הוא אורז גולמי שהוסרה ממנו רק הקליפה. ולגבי שאלתך על הסטטיניים: ברפואה הסינית נוהגים להתפיח שמרים על גבי אורז אדום, ולהשתמש בתמצית הנוצרת ונקראת כולסטין (cholestin ) כתרופה להורדת כולסטרול. מכאן הוא נקרא אורז השמרים האדום (כולסטין) והוא מכיל ססטינים (הידועים ברפואה הקונבנציונאלית כמורידי כולסטרול) וניאצין (ויטמין B3). מחקרים מבוקרים שנעשו בסין ובארה"ב הוכיחו את יעילותו של האורז האדום בהורדת ה- LDL הורדת טריגליצרידים והעלאת ה - HDL .