קליפת שקדים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/11/2007 | 08:19 | מאת: שירן

שלום לכם למה לא ממליצים לאכול את קליפת השקדים ומומלץ להסירה כאשר עושים חלב שקדים? איזה חומר יש שם? תודה ממני

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2007 | 13:58 | מאת: מעין זעירא

שלום שירן, קיימות שתי סיבות להסרת הקליפה,ראשית, קליפת השקד קשה לעיכול לאנשים מסויימים ומכילה כמות גדולה של טנינים, כמו כן קליפת השקד מכילה מעכבי פרוטיז (PROTESE INHIBITORS). רמות גבוהות מעכבי פרוטיז אינם בריאים שכן הם מעכבים את הפעילות החשובה שעושה אנזים הפרוטיאז - פרוק חלבונים וסנתוזם לחומצות אמיניות. ושנית היא מכילה חומר דמוי ציאנידי, הנחשב לרעלן טבעי הקיים בקליפה, אך מדובר רק בשקדים המרים. הדיעות חלוקות הנושא.. ואם תשאלי אותי אם אין שום בעיה ספציפית במערכת העיכול כמו חולי קרוהן, קוליטיס, תסמונת המעי הרגיז. אז הכי טבעי לאכול את השקד עם קליפתו בצורה השלמה, הרי לא תראי קוף מקלף שקד.. בהצלחה!

20/08/2009 | 22:21 | מאת: מיקה

פעם ראשונה בפורום ואני רוצה להחמיא ולומר שכאן יש מידע ברמה גבוהה שלא כמו באתרים אחרים וזה מעניין מלמד ומרגיע .מה הקשר בין שקדים קליפות שקדים ובריחת סידן? קראתי כאן שאם יש סרטן אין לאכול קליפות שקדים וכן קליפות של פירות נוספים זה מסוכן פי 100 מלחיץ מה עוד אסור לאכול? תודה

מנהל פורום נטורופתיה