בדיקת חוסרים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/12/2001 | 15:16 | מאת: אביטל

שלום לאיזה רופא/ה צריך ללכת כדי לבדוק האם קיימת בעייה של חוסרים בגוף. אני נמצאת בתהליך של הרזיה ואני חושבת שאני לא מקבלת מספיק סידן וברזל למשל. האם מספיק ללכת לרופא/ה כלליים או שצריך מישהו מקצועי ? תודה

16/12/2001 | 23:00 | מאת: ניקולט

רופא המשפחה יכול דרך בדיקת דם לבדוק חוסרים של: ברזל, 12 B חומצה פולית וכו'.

18/12/2001 | 23:50 | מאת: אופיר פוגל

אביטל שלום, תהליך הרזייה נכון ומבוקר על ידי גורם מקצועי לא אמור להביא אותך למצב של חוסרים. דיאטה לא מאוזנת עלולה לגרום למגוון רב של חוסרים מסוגים שונים - וכל מחסור יכול לבוא לידי ביטוי בכמה דרכים שונות. במידה ואת עושה את הדיאטה ללא הנחייה מומלץ לבקש מרופא כללי בדיקת דם כללית ולבקש תוספת של בדיקת B12 אשר לא ניתנת באופן אוטומתי. ברפואה הטבעית ישנן שיטות נוספות לבדוק חסרים כגון בדיקת שיער, ציפורניים ועוד. בכל מקרה מומלץ להתחיל עם בדיקת הדם הפשוטה והחשובה. בריאות ואושק

מנהלי פורום נטורופתיה